Altın fiyatları için heyecanlandıran yorum: Her an hızla yükselebilir

Altın fiyatları için heyecanlandıran yorum: Her an hızla yükselebilir

Altın fiyatları için İslam Memiş’ten heyecanlandıran yorum geldi. Memiş, "Her an hızla yükselebilir" dedi.

Altın fiyatları, gün içinde gelen haber akışlarıyla birlikte haftayı düşüşle başlarken ons altın tarafında da büyük destek bölgesine düşüşler sürerken, yeni gelen aşı haberlerinin bu düşüşü derinleştirip derinleştirmeyeceği merak konusu oldu. ALtın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, yaşanan bu düşüşlerin düzeltme hareketinin bittiğine işaret olduğunu belirtti.

ALTIN FİYATLARI HER AN HIZLA YÜKSELEBİLİR

İslam Memiş, kendi YouTube sayfasında yaptığı paylaşımında aylık kapanışa yönelik yaptığı değerlendirmelerde, altın fiyatlarının her an hızla yükselebileceğini söyledi.

Geçtiğimiz hafta yaşanan düşüşün ardından haftalık açılışta da satış baskısının sürdüğünü belirten Memiş, bu durumun önemli destek seviyelerinden dönerek gram altın ve ons altın fiyatını yükseltebileceğini kaydetti.

"1.800 dolar seviyesinin kader noktası olduğunu ve 1.765 dolar seviyesine kadar düşebileceğini ifade etmiştim. Bu seviye test edildiğine göre, artık emtia fiyatlarının psikolojik destek seviyelerine indiğini söyleyebiliriz." açıklamasında bulunan Memiş, şunları kaydetti:

"Emtia fiyatları 3 haftadır düşüş trendini devam ettiriyor ve bir düzeltme de bu süreçte yaşanmadı. Altın fiyatlarını destekleyici gelişmelere rağmen, emtia fiyatlarında yaşanan bu gerilemelerin, ansızın sert yükselişlere yerini bırakacağını söyleyebiliriz. O yüzden, eğer elinde fiziki olarak veya banka mevduatlarında emtia bulunduranlar varsa, kesinlikle satmamalarını tavsiye ediyoruz. Bugünlerin yatırımcılara alım fırsatı sunduğunu da anımsatmak isterim."

AŞI HABERLERİ ALTIN FİYATLARININ DÜŞÜŞÜNDE ETKİLİ OLDU

Memiş, yükseliş beklentilerini açıklarken, ons altın kritik destek seviyelerinde söylenildiği şekilde tutunmuş görünüyor. Moderna şirketinden yapılan açıklamada, yeni aşının riskli hastalarda yüzde 100 oranında etkili olduğu bildirilirken gram altın ve ons altın fiyatında büyük bir etki bırakmadı. Buna rağmen, gün içinde satış baskısının sürmesi ons altının yüzde 1’in üzerinde bir düşüş yaşamasına neden oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.