Altın fiyatları düşecek mi?

Altın fiyatları düşecek mi?

Altın son ayların en yüksek seviyesine geldi. Merkez Bankası'ndan yaşanan kriz altın, dolar ve gümüş fiyatlarına yansıdı. Altın uzmanı İslam Memiş altınla ilgili önemli bir iddiada bulundu.

Altın fiyatları uzun soluklu yükselişini bugün biraz durağan seyretti. Gram altın günü 450 lira bandında kapattı. Merkez Bankası'nın yeni başkanı Şahap Kavcıoğlu'nun piyasalara yönelik mesajları ise altın ve dolardaki ateşi söndürmedi. Altın 450 lira bandında hareketlerine devam ederken, dolar kuru 8 lira 24 kuruştan işlem gördü. Altın ve dolardaki seyir gümüş fiyatlarına da yansıdı gümüşün gram fiyatı bugün 6 lira 46 kuruştan alıcı buldu. Altındaki yükselişi sosyal medya hesabından değerlendiren uzman isim İslam Memiş iddialı uyarılarda bulundu.

İSLAM MEMİŞ'TEN ALTIN UYARISI:  ÇOK PİŞMAN OLURSUNUZ

Cumhuriyet altını 3 bin 35 liradan satılırken, çeyrek altın 745 liradan, 22 ayar bileziğin gram fiyatı ise 413 liradan işlem görüyor. Gram altında yaşanan yükselişin aksine altının ons fiyatı düşüş yaşıyor. Ons altın 1699 dolar seviyesinden işlem gördü. Altın fiyatlarındaki değişim hakkında konuşan altın uzmanı İslam Memiş yatırımcılara uyarılarda bulunarak kötü günlerin geldiğini söyledi. Memiş, "Uzun vadeli düşünen, varlıklarına fiziki sahip çıkabilen, ekrana değil işine bakan, düştü mü yükseldi mi derdi olmayan yatırımcılar da var. Gelenekçi olanlara selam olsun. Kumar oynayan bir kere bal, kırk kere zehir yer. Ons tarafındaki gerilemeye aldanıp kesinlikle varlıklar satılmamalı. Çok pişman olursunuz. TL ile mutlaka fırsat verecektir. Ama sabırla beklemeli. Tuhaf olan almamaktı ama olsun diyelim, dün 400 liraya burun kıvıranların pişmanlığını yaşamayın isterim. Hele ki gümüş asla satmayın. Düşer mi, yükselir mi sorularıyla boşuna kafanızı yormayın. Değerli metalleri kimse tutamaz. Al, unut, keyfine bak. Kafa yoracağınız bir şey varsa o da “ enflasyona karşı gelirimi nasıl artırım sorusu olmalı “Çok yorulacağız çok. Aylardır; Açıkta kalmayın TL ile değil döviz ile işlem yapın, düşüşlere aldanmayın 60.060 dolar işini kavrayın, hayalci olmayın, kötü günler geliyor deyip durdum. O günlerde dalga geçenler onlarca kişiden bugün medet umuyor. Gerçeklerle yaşayalım. İyisi yok artık. 2 yıldır ısrarla “ yanınızda her zaman sizi en az iki ay idare edecek nakit bulundurun “ uyarılarım vardı. Konuştuklarıma hep sorarım “ Var mı “ diye Kredi kartı ve ATM kartlarını gösteriyorlar. Bir gün onlarda beni anlayacak. Nakit ve fiziki neymiş anlayacaklar. Ölmeyen görecek" İddiasında bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum