Altın fiyatları 80 lira düştü! Şimdi altın alma zamanı mı?

Altın fiyatları 80 lira düştü! Şimdi altın alma zamanı mı?

Altın fiyatlarındaki düşüş sürüyor. Altına yatırım yapılır mı? Çeyrek altın alınır mı? Yatırımcılar altın almaya başladı mı? Piyasalardaki son gelişmeleri sizler için derledik.

Ülkede meydana gelen son gelişmelerle birlikte ekonomik olarak da yeni bir döneme girildi. Piyasalardaki hareketlilik, dünya siyasetinin etkisiyle de artarken insanlar doğru yatırımın nereye olacağını merak ediyor. Altında yaşanan fiyat değişimlerini gazetemize değerlendiren Sarraflar Çarşısı esnaflarından aynı zamanda Konya Sarraflar ve Kuyumcular Odası Başkan Yardımcısı Yusuf Yaşar, bugün için en doğru yatırımın altın olduğunu söyledi. Altın fiyatlarında bir düşüş yaşandığını belirten Yaşar, “Bu düşüşün elbette birçok siyasi ve ekonomik sebebi var. Piyasalardaki bu düşüşü yalnızca bakan istifasıyla ilişkilendirmek doğru olmaz. ABD seçimlerinin de bu düşüşe etkisi olmadı değil. Dünya üzerinde siyasi bir belirsizlik vardı. Bizim piyasamız belirsizliği sevmez. Bu belirsizlik bir nebze son bulunca piyasalarımızda hareketlilik oldu” dedi.

FİYATLAR DÜŞTÜKÇE ALIM DA DÜŞÜYOR

Yusuf Yaşar, şunları söyledi: “Müşterilerde çok ters bir durum var. Altın fiyatları artışa geçtiğinde fiyatların daha da artacağını ön görerek altına rağbet artıyordu. Fiyatlar düşüşe geçtiğinde insanlar daha da düşer mi diye bekleyerek daha temkinli yaklaşıyor. Bu terslik doğal olarak tüketiciye ve tasarrufçuya zarar veriyor. Vatandaşlarımızın fiyatlar çok yüksekken beklemelerinde fayda var elbette ama bugünkü fiyatlar da yatırım için uygun, insanlar hiç düşünmeden altın alabilir.”

adsiz8-002.jpgKonya Sarraflar ve Kuyumcular Odası Başkan Yardımcısı Yusuf Yaşar

YATIRIMIN DOĞRU ADRESİ ALTIN

15 yıl önce bin dolar olan bir kilo altının bugün 6 bin dolar olduğunu ifade eden Yusuf Yaşar, son olarak şunları söyledi: “15 yıl evvel 1 milyon doları olan bir insanın bugün dolar bazında yine aynı parası olur ama o dolar altına döndüğünde değeri 6 milyon dolara ulaşır. TL olarak hesaplamıyorum bile. Yatırım uzun vadede olur döviz ve altın ise doğru planlama ile hesaplanmalı. Altın, siyasi çalkantıları ve belirsizlikleri sever. Yatırımcılar kesinlikle altın daha da düşer diye beklemesin. İmkanı olanlar bu fiyatlardan altın almalı. Kısa süreliğine de olsa belirsizlikler son buldu.”

13 KASIM ALTIN FİYATLARI

Altın fiyatları 13 Kasım Cuma günü düşüşüne devam etti. Altının gram fiyatı 462 liraya düşerken, çeyrek altın 764 liraya, cumhuriyet altını 3 bin 114 liraya, 22 ayar bilezik 423 liraya, tam altın 3 bin 54 liraya düştü.

EYYÜB KARAKUZU-MELEK YILDIZ

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum