Altın en güvenli yatırım aracı

Altın en güvenli yatırım aracı

Son zamanlarda döviz kurunun artması ile doğru orantılı olarak altın fiyatları da yükselişe geçti. Konya Sarraflar ve Kuyumcular Derneği Başkanı Yusuf Yaşar, altının en güvenilir yatırım aracı olduğunu söyledi

Altın fiyatlarının döviz kuruyla direkt bağlantılı olduğunu söyleyen Yusuf Yaşar, altının maliyetinin dolar ile hesaplandığını bu yüzden dolar kuru arttıkça altın fiyatlarının da arttığını söyledi. Yeni liste fiyatlarına da değinen Yaşar, “Şu an bizim listemize göre Çeyrek altın 877 TL, Yarım altın bin 700 TL, Tam altın 3 bin 400 TL, Cumhuriyet altını 3 bin 500 TL ve Gremse altın 8 bin 450 TL satış fiyatına sahip.” dedi. Altının uzun vadede en karlı ve güvenilir yatırım aracı olduğunu söyleyen Yaşar, piyasada durum nasıl olursa olsun satışların her zaman olduğunu aktardı.

Faiz oranlarının da altın fiyatlarına etkisi olduğunu söyleyen Yaşar, Benim şahsi fikrime göre faizler beklenenden biraz fazla düştü. Piyasa bu düşüşlere tepki veriyor. Bu aralar enflasyon rakamları da yüksek çıkıyor. Enflasyon rakamları ve faiz oranları doğru orantılı olması gerekiyor. İstikrarlı yükselişler bizim satışlarımızı olumlu yönde etkiliyor fakat ani yükselişler işleri durgunlaştırıyor.” cümlelerini aktardı. Altın alacakların fiyatların düşmesini, satacakların ise daha da yükselmesini beklediğini söyleyen Yaşar, bu durum yüzünden kuyumcuların istikrarlı yükselişler istediğini belirtti.

Dünyada gerçekleşen bütün olayların altın piyasasını etkilediğini söyleyen Yaşar, “Altın fiyatları dolar düşmeden düşmez. İlerleyen süreçlerde altın fiyatlarında bir düşüş öngörmüyorum. Eskiden dönemsel yükselişler ve düşüşler olurdu fakat şu un öyle bir durum yok. Altın fiyatları artık küresel bazda hesaplanıyor. Dolar küresel bir para birimi olduğu için altın piyasasını da etkiliyor” dedi.

ZELİHA ÇİÇEKDAĞ

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.