Altın almanın tam zamanı mı?

Altın almanın tam zamanı mı?

Altın fiyatları son dönemdeki yükselişini bitirerek düşüşe geçti. Gram altın 500 liranın altına geriledi. Teknik analiz uzmanı Tunç Şatıroğlu altın ve gümüş analizi paylaştı.

Altın fiyatları yeni haftaya düşüşle başladı. 522 liraya kadar çıkan Gram altın, 14 Haziran pazartesi gümü 498 liraya geriledi. Altın fiyatlarındaki gerilme gümüş fiyatlarına da yansıdı. Gümüşün gram fiyatı 7 lira 43 kuruşa geriledi. Cumhuriyet altını 3 bin 356 liradan işlem görürken, 22 ayar bileziğin gram fiyatı 456 liraya satıldı altın fiyatlarındaki aşağı yönlü düşüşü değerlendiren teknik uzman Tunç Şatıroğlu önemli tespitlerde bulundu.

GRAM ALTIN DAHA  DÜŞER Mİ?

Altın fiyatlarıyla birlikte altının ons fiyatı da geriledi. Ons altın 1857 dolardan işlem gördü. Altın fiyatlarındaki ani düşüşleri yorumlayan teknik uzman Tunç Şatıroğlu önemli bir analiz yaptı. Şatıroğlu, "Altın fiyatlarındaki düzeltmeyi normal görüyorum. Zaten bu tip boğa piyasalarında yüzde beşe varan düzeltmeler görülür. Tamamlandığında iyi bir alım fırsatı olacağını düşünüyorum. 1832 desteğine kadar düşüş devam edebilir. Çarşamba günü Fed'den sürpriz beklemiyorum. Gram altında dolar kurunun da düşmesiyle düzeltmenin daha sert olduğunu görüyoruz. 488 desteğine kadar düzeltme devam edebilir. Düşüşlerin alım fırsatı olduğunu düşünüyorum ancak şu anda düzeltme tamamlanmış değildir. Aceleci olmamak gerekir." İfadelerini kullandı.

GÜMÜŞ FİYATLARINDA SON DURUM

Gümüş fiyatlarındaki düşüş trendi devam ediyor 8 lira sınırına kadar çıkan gümüş fiyatları 7 lira 43 kuruşa düştü. Gümüş fiyatlarını da değerlendire teknik uzman Tunç Şatıroğlu, " Gümüş altına göre biraz daha güçlü durdu ancak orada da düzeltme devam ediyor. 27,44'ün önemli destek olduğunu ve düzeltmenin oraya kadar sürebileceğini düşünüyorum." İddiasında bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.