Altın alınır mı, satılır mı?

Altın alınır mı, satılır mı?

Altına ne zaman yatırım yapılmalı? Fiyatlar düşer mi? Tüm bu soruların cevabı haberimizde yer alıyor...

Altın fiyatları geçtiğimiz haftayı büyük bir yükseliş trendiyle kapattı. Hafta boyu altının gram fiyatındaki iniş çıkışlar sürerken, 6-10 Nisan haftası da altın tarihinin en yüksek seviyesinin görüldüğü hafta oldu. Gram altın 364 lirayı gördü, Çeyrek altın ise 600 lira seviyesine çıkarak tarihi bir rekor kırdı.

ALTINDA SERT DÜŞÜŞ YAŞANABİLİR!

Peki altındaki yükseliş sürecek mi uzmanların bu konudaki tahminleri neler?

Altın uzmanı İslam Memiş resmi twitter hesabından altındaki gidişatı değerlendirdi. Memiş," Uçuş yasakları, ülkeler arası fiziki altın transferlerinde aksaklığa neden oldu. Dünya da önemli rafineler kapalı. İnsanlar, fiziki altına ulaşamıyor. Peki yeni bir özel düzenleme ile bu aksaklık çözüme ulaşamazmıydı? Halbuki dünyada ülkelerin kendi aralarında yardım uçakları kaldırdıklarını, kendi vatandaşlarını ülkeye getirmek için uçuşlar gerçekleştirdiğini gördük. Hükümetler böyle bir talep görseydi gereken yasal düzenleme yapılırdı. Böyle bir talep artışı olsaydı altının ons fiyatı 1.680 dolar seviyesinin üzerini kırar 2.000 dolara kadar yükselirdi. O da olacak, ancak şimdilik erken.Çünkü dünyada altınların yüzde 50’sini toplayanlar, kalan yüzde 50’yi toplamadıkça bu süreci başlatmazlar. Toparlayacak olursak altın piyasalarında son bir kez daha sert satışlar görebiliriz. Altının ons fiyatı 1.550-1.450 dolar, altının gram fiyatı 340-320 lira aralığına gerileyebilir. Bu sert düşüş, Nisan ayında olabileceğini tahmin ediyorum. Gecikirse Mayıs ayına da sarkabilir. Öngördüğüm sert düzeltme olmadan altın fiyatlarında yaşanan yükselişleri sağlıksız ve tuzak olarak görmeye devam edeceğim" şeklinde konuştu.

ALTIN ALMAK İSTEYENLER NE YAPMALI?

Altındaki gidişatı grafiklere göre aşağı yönlü olabileceğini belirten Kanal Finans'ta analizler yapan Tunç Şatıroğlu altın alacaklara uyarılarda bulundu. Şatıroğlu, "Ons altın 1704 doların üzerine gelebilir. Eğer çıkış sürmezse 1650 dolara tekrar dönebilir. Gram altını elinde olanlar elinde tutmalı. Altın almak isteyenler ise gram fiyatı  355 liraya kadar gerilerse beklesinler. O fiyat geldiğinde kırılma olasılığı da fazla olabilir." ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.