Altın alımında yeni dönem

Altın alımında yeni dönem

İstanbul Kuyumcular Odası altın alım satımlarda sahteciliğin önüne geçmek için önemli bir düzenlemeye gidildiğini duyurdu.

Vatandaşlardan gelen şikayetler üzerine harekete geçen Kuyumcular Odası altın alım satımındaki güven ortamını artıracak bir değişiklik gerçekleştirdi.

İstanbul Kuyumcular Odası 'İKO-güvenCE' etiket sistemini geliştirdiğini duyururken bu sistem için 24 ay boyunca çalışıldığını açıkladı. Bu sistemle birlikte altında düşük ayar ve taklit şikayetlerinin azaltılması amaçlanıyor.

Son zamanlarda altın alımlarında dolandırıcılılık şikayetlerinin artması üzerine 'İKO-güvenCE' sistemine geçildiğini açıklayan konuşan İstanbul Kuyumcular Odası Başkanı Mustafa Atayık konuyla ilgili yaptığı açıklamada “"Bu zamana kadar bazı müşterilerimizin yaşadığı mağduriyetler oldu. İKO-güvenCE etiketiyle amacımız bu mağduriyetlerin önüne geçmek. Buradan esnaflarımızın bu uygulamaya katılmalarını talep ediyorum" diye konuştu

Geliştirdikleri İKO-güvenCE etiket sisteminin ne olduğunu ve detaylarını paylaşan Mustafa Atayık bu sistemle kuyumcu esnafı ve altın alacak vatandaşlar arasındaki güven ortamının daha rahat kurulabileceğini söyledi.

ALTIN ALMAYA KUYUMCUYA GİDECEKLER DİKKAT

Çalışması iki  yıl süren uygulamanın dün başlatıldığını duyuran Mustafa Atayık konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı

"İstanbul Kuyumcular Odası olarak, kuyumcu esnafımızla yerli ve yabancı tüketici arasında güven duygusunu en üst düzeye çıkarmak için böyle bir uygulamaya başladık. Bu zamana kadar bazı müşterilerimizin yaşadığı mağduriyetler oldu. Amacımız bu mağduriyetlerin önüne geçmek. Buradan esnaflarımızın bu uygulamaya katılmalarını talep ediyorum. Çünkü İKO-güvenCE etiketini gören kişiler artık daha rahat alışveriş yapabilecek. Düğün sezonu açıldı. Oda ve derneklere üye olmayan kişiler tarafından kötü niyetli uygulamalar söz konusu oluyor. Taklit, düşük ayar ve altın yerine bijuteri ürün satılıyor. Özellikle düğünlerde bu durumla sık karşılaşıyoruz. Bu uygulama altında düşük ayar ve sahteciliğin önüne geçecek"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum