Altan Aksoy Konyasporlu yıllarını anlattı

Altan Aksoy Konyasporlu yıllarını anlattı

Konyaspor’da oynadığı futbolla taraftarın unutamadığı oyuncular arasına giren  Altan Aksoy ile samimi bir söyleyişi gerçekleştirdik. Altan Konyasporlu yıllarını bakın nasıl anlattı.

ALTAN AKSOY KİMDİR  VE ŞUANDA NE YAPIYOR 

Rize de doğmuş İzmir de büyümüş ve orada Futbola başlamıştır. Sonrasında memleketi Türk futbolu olmuş kişidir. 2010 yılında futbolu bıraktıktan sonra antrenörlük kurs süreçleri Adanaspor da altyapı ve a takım bünyesinde 3 yıllık çalışma ve sonrasında 2 yıl futbol yorumculuğu yaptım. 2019-2020 sezonunda ara verme kararı aldım. Yaklaşık 12 yıldır ailemle Mersin’de yaşıyoruz.

FUTBOLA BAŞLAMA HİKAYENİ ANLATIR MISIN ?

Kendimi bildim bileli futbol oynayan bir çocuktum mahallede oynadığım arkadaşlarımın birkaç tanesi Göztepe İzmirspor alt yapılarına gitmeye başladı, bende aileme gitmek istediğimi söylemiştim ama o zaman imkanlar el vermemişti, gel zaman git zaman ortaokul takımında oynarken şu an göztepenin yeni stadının olduğu yerde o zaman toprak saha da bir maçımız oldu, alt yapı antrenörlerinden Erdal hocam beni beğenmiş ve bana teklifte bulunmuştu, yıllarca istediğim şeye ulaşmanın mutluluğu ile eve koştum ve aileme söyledim ve o gün profesyonel futbola yelken açtım.

adsiz55556565655.jpg

KONYASPOR’A TRANSFERİN NASIL GERÇEKLEŞTİ  ?

Kocaeli spor da geçirdiğim şanssız bir sezondan sonra bir menejer aracılığı ile Konyaspor’a gider misin teklifi geldi o sırada Malatyasporla görüşüyorduk ve anlaşmaya vardık, sonrasında kendileri bu transferden vazgeçti, bu olaydan sonra Konya lı yöneticiler bizimle temasa geçti ilk görüşmede anlaşmaya vardık. Mehmet başkanın görüşmede sakatlığın nüksederse peşinatı geri alırım demesini hiç unutmam, o an tereddüt etmeden veririm demiştim, ama gerek kalmadı. 

KONYASPOR’DA YAŞADIĞI EN MUTLU VE EN ÜZÜCÜ OLAY NE YADA NELER OLDU ?

Futbol kulüplerin de o günde sıkıntılar vardı, hala devam etmek de, ben de Konyaspor’a gelene kadar mücadele etmiştim. Konyaspor da kulübü kayyum dan kurtarmış ve iyi şeyler yapmaya çabalayan bir yönetim vardı. Onların iyi niyetli  çabalarını (Mehmet Köseoğlu ve arkadaşları) görünce mutlu olmuştum. Bir de Tevfik hocayı tanımış olmak. En üzücüsü de onu daha çok tanıyamadan kaybetmiş olmak

adsiz55556565.jpg

KONYASPOR ANILARINDA HATIRLADIĞIN ZAMAN EN ÇOK GÜLDÜĞÜN OLAY NEDİR ?

Eski stada ki soyunma odamız 2 bölümden oluşuyordu kullanılmayan bir kısım olduğun fark edince genişte bir alandı orada top oynamaya başladım, futbol topuyla rahat edemeyince evden plastik top getirdim ve Niyazi ile ayak tenisi oynamaya başladık zemin de ahşap olunca çok keyifli oluyordu, 1 -1 2 -2 derken 1 ay sonra takımın çoğu idmana erken gelip orda oynamaya can atmaya başlamıştı. Oynamaya fırsat bulamayanların yüzünde ki çocuksu burukluğu hatırlayınca yüzümde bir tebessüm oluşuyor.

KONYASPOR  ALTAN AKSOY  İÇİN NE İFADE EDİYOR. HAYATINDAKİ KONYASPOR’U NASIL TARİF EDER

Konyaspor  huzurlu bir şekilde futbol oynadığım bir camia oyüzden  Konyaspor benim için huzurlu futbol derim. Genel olarak düşündüğümde Konyaspor da geçen 2 yıl futbol yaşantımın en mutlu günleriydi. 

KONYASPOR’DA 2 SEZON OYNAMANA RAĞMEN TARAFTARIN UNUTAMADIĞI BİR 10 NUMARA OLDUN. HALA TARAFTARLARIN BAZILARI ALTAN GİBİ BİR 10 NUMARA BULAMADIK DİYOR NELER SÖYLERSİN ?

Konyasporlu taraftarların hafızalarında yer etmiş olmak mutluluk verici onların gözlemlerine değer vermeli, mesele 10 numara forma giymekte değil 10 numara oynamakta. Ben konyaspor da ki ilk yılımda 14 numara giymiştim.

SENDEN SONRA KONYASPOR’DA 10 NUMARA MEVKİİNDE BAŞARILI BULDUĞUN BİR OYUNCU SÖYLEYEBİLİR MİSİN ? 

Benden sonra da çok değerli oyuncular konyaspor formasını terletti, bunun takdirini taraftarlarlara bırakmak daha doğru ama Ömer Ali’nin o formayla mevki fark etmeksizin ortaya koyduğu çabayı takdir ediyorum.

GALATASARAY’A TRANSFERİN SANIRIM BİRAZ SIKINTILI GEÇMİŞ BUNDAN BAHSETMEK İSTERMİSİN  

Benim amatörlüğümden kaynaklanan sorunlardı diyelim.

SENİN BİR LAFIN VARMIŞ “TOPA SERT VURUNCA TOP ALINIYOR GİBİ GELİYOR” DİYORMUŞSUN 10 NUMARA OLMANIN BİR ÖZELLİĞİMİ BU ?

Topa ana baba şevkati ile dokunacaksınız ki sizin sevginizi her zaman hissetmek isteyen çocuk gibi ayağınızın dibinden ayrılmasın.

a0088e23_03.jpg

KONYASPOR TARİHİNDE İLK KEZ TÜRKİYE KUPASI ALDI, İKİ  KEZ AVRUPAYA GİTTİ, ANCAK SON DÖNEMDE İSE KÜME DÜŞMEKTEN SON ANDA KURTULUDUĞU SEZONLAR OLDU. BUNUNLA İLGİLİ NELER SÖYLERSİN.

İnanın o an kupayı kaldırmış kadar mutlu oldum, Avrupa tecrübesi kulüp için çok önemliydi ve olumlu olumsuz sonuçları oldu. Türk futbolunun genel hastalığının yansımalarını yani planlama da yapılan hataların ne kadar can sıkıcı olduğunu bir kez daha tecrübe ettik. Daha önce ki bir röpörtajımda Konyaspor iyi yönetilirse şampiyon olma ihtimalinin olabileceğini belirtmiştim Sonrasında Türkiye kupasını aldı, biz de bir hedefe ulaşılınca işimizin bittiğini düşünüyoruz. Ve o dönemin hazzını yaşamaya kendine yeterli gören bir yönetim (yönetememe) tarzımız var

KONYA’DA YAŞARKEN EN ÇOK HANGİ KONYA YEMEKLERİNİ SEVERDİN  VE ŞUANDA HANGİLERİNİ ÖZLÜYORSUN 

Etli ekmeği söylemeye var mı? Bilmiyorum ben normalde kavurmayı çok sevmem ama orda bulunduğum zamanlar da birkaç düğün yemeğinde kavurmalı (etli) pilavı çok sevmiştim.

SON OLARAK KONYA HALKINA VE KONYASPOR  TARAFTARINA SÖYLEMEK İSTEDİĞİN CÜMLELERİ ALABİLİRMİYİZ .

Konya’da yaşayan tüm futbol severler yalnızca Konyaspor’u tutsun. Ülkemiz de iki takım yaklaşımı olduğu müddetçe güç dengeleri büyük takımlardan yana olacak. Mersin’den Konya’ya sevgiler selamlar. 

FERHAT TÜRKOĞLU 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum