Almanya'da Hız Kontrolünden Olumlu Sonuç Çıktı
Almanya'da dün ülke genelinde 24 saat boyunca düzenlenen yoğun trafik kontrollerinden olumlu sonuç çıktı. Sabah saat 6'ya kadar devam eden kontrollerde 15 bin polis görev aldı ve 8 bin 700 noktada trafik ve hız kontrolü yaptı.
Kontrollerden çıkan ilk sonuç ise olumlu. Mecklenburg-Vorpommern eyaleti içişleri bakanlığından bir yetkili sürücülerin yavaş gittiğini ve kurallara uyduğunu söyledi.Bunun için örnek gösterilen noktalardan biri ise eyalet başkenti Schwerin oldu. Schwerin'de önceki yıllarda çok sayıda sürücünün trafik kontrollerine yakalandığı bir kontrol noktasında bu sefer hiç bir sürücünün yakalanmadığı bildirildi.
Hamburg ve Schleswig-Holstein'da da sürücülerin büyük çoğunluğunun trafik kurallarına uyduğunun tespit edildiği açıklandı.
YÜZ SÜRÜCÜDEN BİRİ TRAFİK KONTROLÜNE YAKALANDI
Münih emniyetinden bir sözcü ise 100 sürücüden birinin trafik kontrollerinde radara yakalandığını bildirdi. Ancak kontroller çerçevesinde dikkat çekici olaylar da yaşandı. Güterslöh´da bir sürücü 50´lik yolda 102 km hız ile radara yakalandı. Dortmund'da bir sürücü ise iki kez radara yakalandı. Sürücü önce hız sınırlaması 50 olanyolda 96 km hız ile yakalandı. Yapılan kontrolde sürücünün arabanın vergisini de ödemediği ortaya çıktı.
Kızgın bir şekilde trafik kontrol noktasından uzaklaşan sürücü saatte 78 km hızla ikinci kontrol noktasına da yakalandı. Bu sürücüye 230 Euro para cezası, Flensburg'da trafik suçları dosyasında dört ceza puanı ve bir aylık araba kullanma yasağı cezası verildi.
Almanya'da yapılan bu kontroller daha önce bildirilmişti. Trafik kontrol günü uygulaması mayıs ayındaki bir toplantıda kararlaştırmıştı. CİHAN
Kaynak:



Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.