Allah ‘Hacı Abi’yi nazarlardan korusun

Allah ‘Hacı Abi’yi nazarlardan korusun

Konyaspor’un başarılı orta saha oyuncusu Amir Hadziahmetovic gösterdiği performansla taraflı tarafsız tüm futbolseverlerin beğenisini kazanıyor. 24 yaşındaki futbolcu yeşil-beyazlı forma ile kariyerinin zirve sezonunu yaşıyor 

İttifak Holding Konyaspor’un  24 yaşındaki orta saha oyuncusu Amir Hadziahmetovic yeşil-beyazlı forma ile gösterdiği performansla taraflı tarafsız tüm futbolseverlerin beğenisini kazanıyor. 
2015-2016 sezonun devre arasında Bosna Hersek’in Zeljeznicar takımından transfer edilen Amir Konyaspor’da 7. sezonunu geçiriyor. Geldiği günden buyana birçok kez acımasız performans eleştirileri ile karşılaşan genç futbolcu son 2 sezondur gösterdiği performansla futbolseverlere adeta parmak ısırtıyor. 
İlhan Palut’un gelişiyle birlikte performansını dahada arttıran Amir Hadziahmetovic transfer döneminin de en gözde futbolcusu oldu.  24 yaşındaki maestro yurt içi ve yurt dışından birçok takımın radarına girdi.
Bu sezon 21 maçta bin 890 dakika sahada kalan Bosnalı takımına 1 gollük katkı sağladı. 
ALTAY MAÇININ YILDIZI OLDU     
 Konyaspor’un lokomotif futbolcuları arasında yer alan Amir Hadziahmetovic bu sezon birçok maçta gösterdiği performans ile öne çıkarken son oynanan Altay maçında maçın en iyi futbolcusu oldu. Genç Bosnalı yapılan istatistiklerde; 102 topla buluşma (Maçın en iyisi), Hücum bölgesine 11 kez giriş (Maçın en iyisi), Hücum bölgesinde 22 pas (Maçın en iyisi), 10 ikili mücadele kazanma (Maçın en iyisi),  4 top kapma (Maçın en yüksek sayısı) 2/2 dribbling ile maçı tamamladı. Konyaspor bu maçı Ahmet Hassan’ın penaltı golüyle kazanmış olsa da Amir’in istatistikleri takıma ne kadar katkı sağladığını ispatlar nitelikteydi. 
KONYASPOR NEREDEYSE 5 SEZON SABRETTİ
2015-2016 sezonun devre arasında Bosna Hersek’in Zeljeznicar takımından transfer edilen Amir Konyaspor’da 7. sezonunu geçiriyor. Genç futbolcu bu aşamaya gelene kadar çok zorluklardan geçti. Taraftarlar tarafından eleştirildi, forma şansı bulamadı, sakatlıklar yaşadı.  Tüm bunlara rağmen Konyaspor camiası  Ahmet Hadziahmetovic’in başarılı olacağına inandı. 24 yaşındaki futbolcu bu inancı boşa çıkartmadı ve son sezonlarda oynadığı futbolla tüm futbolseverleri kendisine hayran bıraktı. 
KONYASPOR FORMASI İLE 160 MAÇA ÇIKTI   
Konyaspor’un maestrosu Amir Hadziahmetovic  şuana kadar yeşil-beyazlı forma ile toplam 160 maça çıktı. Süper Ligde 136 maça çıkan genç futbolcu toplam 9 bin 148 dakika sahada kaldı.  Amir 136 lig maçında 8 gol atıp 7 asist yaptı. Bosnalı orta saha 136 maçta 15 sarı bir de kırmızı kart gördü. 
Amir Hadziahmetovic yeşil-beyazlı forma ile Türkiye Kupasında ise 18 maçta bin 330 dakika forma giydi. Genç futbolcu bu maçlarda 2 gol attı ve bir sarı kart gördü. 
Konyaspor’un yıldız futbolcusu yeşil-beyazlı forma ile Avrupa arenasında da boy gösterdi. Amir 6 Avrupa maçında 376 dakika sahada kaldı ve bir sarı kart gördü. 
Amir Hadziahmetovic’in Konyaspor ile 2024 hazirana kadar sözleşmesi bulunuyor. 
FERHAT TÜRKOĞLU

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum