Ali Babacan Konya'da gazetecilerle bir araya geldi

Ali Babacan Konya'da gazetecilerle bir araya geldi

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, düzenlenen toplantıda basın mensupları ile bir araya geldi. Ali Babacan, “DEVA Partisi ile Türkiye’ye çok farklı bir siyaset geliyor” dedi

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Konya İl Başkanlığı’nın düzenlediği kahvaltı programı Genel Başkan Ali Babacan’ın yanı sıra basın mensuplarının katılımı ile gerçekleşti. Konya’da bir otelde düzenlenen toplantıya ayrıca DEVA Partisi Genel Merkez yönetimi ve Konya İl yönetimi de katıldı. Düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Genel Başkan Ali Babacan, “Partimiz en hızlı teşkilatlanan parti oldu. Bu başarının başka bir örneği yok. Şu an için 973 ilçemizin 703'ünde ilçe başkanımız var. İlçe başkanı olan ilçelerimizin de 515' tanesinde kongre sürecini tamamladık. Şu an 120 bin kişi DEVA Partisi üyesi olarak kayıtlarda” dedi.

EN HIZLI TEŞKİLATLANAN PARTİ OLDUK

DEVA Partisinin teşkilatlanmasındaki başarısına değinen Ali Babacan, “DEVA Partisi kurulduğu günden bu yana çok hızlı teşkilatlandı. Partimiz Türkiye'nin en genç partilerinden. Biz çok genç bir kadroyla yola çıktık. Kurucu heyete, teşkilatlarımıza baktığımızda, siyasete ilk defa DEVA partisiyle başlayan çok sayıda arkadaşımız var. 5- 10 sene sonra bakacağız ki DEVA Partisi ile yepyeni bir siyaset geliyor. Burada ki genç arkadaşlarımıza iyi bakın. Yarın her biri bu ülke yönetiminde iyi yerlerde olacak” ifadelerine yer verdi.

ÜLKEMİZİN MENFAATİ İÇİN PROJELER GELİŞTİRİYORUZ

DEVA Partisi’nin kuruluşundan bu yana Türkiye’nin menfaatine yönelik projeler geliştirdiklerine işaret eden Babacan, “DEVA Partimizi ilk kurduğumuz günden beri her daim ülkemizin menfaatini göz önünde bulundurduk. Bunun için farklı projeler geliştiriyoruz. Şu an yaklaşık 20 alanda detaylı eylem planları hazırlıyoruz. Birkaç aya bütün eylem planlarımızı açıklayacağız. Bu alanda atacağımız adımlar öncesinde mutlaka bütçe hesabı yapıyoruz. Devlet bütçesine sığmayacağını düşündüğümüz hiç bir çalışmaya girmiyoruz. Şu da var ki bizim çalışmalarımız, bugüne değin hiçbir siyasi partinin yapmadığı ve devlet tarafından da yapılmayan çalışmalar. Biz bugün Türkiye’nin sıkıntılı bir süreçten geçtiğini biliyoruz. Bu sıkıntıların devası olarak yola çıktığımızı her fırsatta dillendiriyoruz” ifadelerini kullandı. Babacan ayrıca hükümetin bir kriz ortaklığının içinde olduğunu vurgulayarak, “Hükümet şu anda bir kriz ortaklığının içinde. Ülkeyi yöneten ortaklığın bir tarafında Sayın Erdoğan varken diğer tarafta her krizde hükümetle ortak olan bir Bahçeli var. Bir de 'Hükümetin rotasını biz çiziyoruz.' diyen Perinçek var. Dolayısıyla biz bugün bu üçlü yapının artık ülkeyi yanlış bir yere doğru götürmeye başladığını ve hiçbir sorunu çözemediğini görüyoruz” açıklamalarında bulundu.

İTTİFAKLAR SEÇİM VAKTİ GÜNDEME GELİR

DEVA Partisi olarak şu an için her hangi bir ittifakta yer almayacaklarına değinen Babacan, sözlerini, “İttifakları konuşmak için şu an erken. İttifaklar seçim zamanı gündeme gelir. Fakat DEVA Partisi olarak ittifaklarla ilgili açıkladığımız tek bir karar var, o da cumhur ittifakı tarafında asla yer almayacağımız. Seçime kadar mevcut ittifaklar nasıl şekillenir, yeni ittifak modelleri oluşur mu bilemiyoruz. Elbette bunlarla ilgili görüşmeler ve değerlendirmeler yapılabilir” şeklinde sürdürdü. DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Cumhurbaşkanına hakaret ile ilgili sorulan bir soruya ise şu şekilde cevap verdi: “Fikir özgürlüğü sahip olmamız gereken büyük bir gereklilik. Bu özgürlük hakaret etmek değildir elbette. Fakat insanlar düşüncelerini özgür bir ortamda paylaşmalı. Şu da var ki Sayın Erdoğan Ak Parti şapkasıyla birçok eleştirinin odağında oluyor. Olası bir durumda da Cumhurbaşkanlığı şapkasını takıyor. Göreve geldiğinde bir yemin etmişti. O yeminde ifade ettiği tarafsızlığı Sayın Cumhurbaşkanına hatırlatmak lazım. Türkiye’nin sorunları ayrıştırmayla çözülemez.”

img-0607.jpg

EYYÜB KARAKUZU

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum