Ali Babacan, "Kimse Konya’yı cepte garanti görmesin"

Ali Babacan, "Kimse Konya’yı cepte garanti görmesin"

Konya’nın birçok sorunu olduğunu ve bu sorunların çözüm beklediğini söyleyen DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, “Konya halkının artık hayal satılmasına ihtiyacı yok. Kimse Konya’yı cebinde garanti görmesin” dedi

DEVA Partisi 1. Olağan Kongresi, Bayır Diamond Otel’de gerçekleştirildi. Tek liste ile gidilen seçimde Dr. Seyit Karaca Başkan seçildi. Kongreye DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın yanı sıra, genel başkan yardımcıları ve çok sayıda davetli katıldı. Babacan, kongreden önce DEVA Partisi Konya İl Başkanlığının da açılışını gerçekleştirdi.

YETER ARTIK İNSANLARIMIZ ÖLÜYOR 
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, sözlerine “Ülkemizin kültür ve felsefe noktası, uçsuz bucaksız tarım alanlarına sahip Konya’da sizlerle birlikte olmaktan büyük mutluluk duyuyorum” diyerek başladı. Aylardır sahada olduklarını aktaran Babacan, Türkiye’nin devasını aradığını aktardı. “Tünelin sonundaki ışığı görüyoruz” diyen Babacan, şunları kaydetti: “İnsanların sorunlarına deva olmaya geliyoruz. Bugün Türkiye’de her alanda ciddi sıkıntılar yaşanıyor. En büyük problemlerin başında korona virüs ile mücadeledeki aksaklıklar geliyor. Artık yeter şeffaf olun, insanlarımız ölüyor. Tablonun bu kadar ağır olmasının tek sebebi, kötü sağlık yönetimidir. Ekonomiyi batırdılar. Piyasalar durmasın diye zamanında gerekli adımları atmadılar. Pandeminin varlığından dolayı ekonomi kötü değil. Geçen yılki büyüme hızımız ortada. Pandemiden önce de ekonomik veriler iyi değildi. 95 yıldaki borç stoğunu, 2 yılda ikiye katladılar. Yeni sistemin ülkeye zararını görüyor musunuz? Adaleti yok ettiler. Hukuksuzluğu normalleştirdiler. Artık yalanlarla ülke de ekonomi de idare edilmiyor. Doğru, hesaptan kaçmaz. İktidarın şeffaf olması gerekir ama yapamazlar.”

5adc483b-d7d7-418d-8415-dc2566236bdb.jpg
ESNAF VE VATANDAŞ HER ŞEYİN FARKINDA
Esnafların kapısını çaldıklarını, bu kapsamda Konya esnafını da ziyaret ettiklerini kaydeden Babacan, “Muhacir Pazarı veya Zafer esnafına gidelim. TÜİK verileri ile esnafın hesabı gerçekten farklı. Ülke günden güne fakirleşiyor. Bugün herkes doğruların konuşulmadığının farkında. Devlet, bu duruma düşürülür mü? AK Parti, bugün sokağa çıkamıyor. Halktan koptukları için enflasyonun ne olduğunu bilmiyorlar ama vatandaş da esnaf da yüksek enflasyonu iliklerine kadar hissediyor. Hazıra dağ dayanmadı. Merkez Bankası’nın kötü gün için sakladığı yedek akçe dağıtıldı, rezervler tüketildi. Sürekli yerli ve millilikten bahsedenlerin yaptıklarını görüyoruz” şeklinde konuştu. 
KONYA ÇİFTÇİSİ VE BESİCİSİ ZOR DURUMDA 
Konya özelinde de değerlendirmelerde bulunan Babacan, konuşmasını şu ifadelerle sonlandırdı: “Konya’nın bir ulaşım sorunu, metro sorunu var. Metro, Konya için hayal diyorlar. Konya’ya hayal değil, sorunu çözecek gerçek bir altyapı gerekiyor. Konya, tarım şehri. Üretim yetersiz ve verimsiz. En önemli sorun sulama. Şehre modern sulama altyapısı gerekiyor. Konya çiftçisi, besicisi birçok sorun ile boğuşuyor. Artan maliyetler karşısında eziliyorlar. Konya sanayisinin de katma değer sorunu var.”
ÇALINMADIK KAPI BIRAKMAYACAĞIZ 
Kongrede konuşan DEVA Partisi Konya İl Başkanı Dr. Seyit Karaca, şunları söyledi: “Konya olarak yapılacak il seçimde partimizin misyon ve vizyonuna uygun bir şekilde çalışacağımızı belirtmek isteriz. Yarından itibaren teşkilat çalışmalarımıza çok daha fazla ağırlık vereceğiz. İl yöneticilerimizle sahada olacağız ve çalmadık kapı bırakmayacağız. Konya, her yönü ile potansiyeli olan bir şehirdir. Bu potansiyel, küçük ölçekler nezdinde bile desteklense ülkemizin katma değerine iki kat destek sağlayabiliriz. Konya’da her ilçenin kendine has sıkıntıları mevcuttur. Tarım ve hayvancılık ile uğraşanlar, ağır girdi maliyeti altında ezilmektedir. Kimse Konya’yı cebinde garanti görmesin.”
EMRE ÖZGÜL 

e5eb64c3-998b-4a61-ae43-a2aff2c3c08e.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum