Aldi, Lidl'e Fark Atıyor

Aldi, Lidl'e Fark Atıyor
Aldi süpermarketler zinciri en büyük rakiplerinden olan Lidl'e kıyasla daha fazla kazanç elde ediyor.

Aldi süpermarketler zinciri en büyük rakiplerinden olan Lidl'e kıyasla daha fazla kazanç elde ediyor. Geçtiğimiz pazar günü yapılan hesaplamalara göre Lidl süpermarketleri 2012-2013 yıllarında yaklaşık 18 milyar Euro kâr elde etti. Aynı hesaplamalara göre Aldi süpermarketleri ise Almanya genelinde 26,5 milyar Euro kâr ile Lidl'in açık ara önünde bulunuyor.

Aldi ve Lidl'in birbirini birinci derecede rakip görmelerinin esas sebebi ise logolarının dahi birbirine benzemesinden açıkça görülebiliyor. Buna rağmen Almanya'da birçok süpermarket zinciri bulunmakta. Bunlardan bazıları fiyat olarak daha pahalı olsa da sundukları özel servisler ile en çok kazanan ve kâr yapan şirketler arasında yer alıyor.

Özellikle Rewe süpermarketleri bazı merkezlerde gece 24'e kadar sundukları hizmetler sayesinde geçtiğimiz yıllarda çok sayıda müşteri kazandı. Rewe grubu, bünyesinde bulundurduğu ikinci şirketi olan Penny ile de dar gelirliler için kendi alternatifini oluşturdu ve bu konuda Aldi ve Lidl gibi devlere en ciddi yeni rakip olarak dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.