Alcan'dan örnek başarı

Alcan'dan örnek başarı

Alcan Reklam A.Ş., saat üretiminde kalitesi ve sunduğu 2 yıl garantili hizmeti ile dikkat çekerken, mesleği edebiyat öğretmenliği olmasına rağmen imalatta kullanacağı CNC tezgahını kendisi çizerek

Alcan Reklam A.Ş., saat üretiminde kalitesi ve sunduğu 2 yıl garantili hizmeti ile dikkat çekerken, mesleği edebiyat öğretmenliği olmasına rağmen imalatta kullanacağı CNC tezgahını kendisi çizerek imal eden firma sahibi Salim Alcan ile örnek başarısını konuştukİmalatta kullandığı hammaddelerin büyük çoğunluğunu Konya’dan tedarik etmeye büyük özen gösterdiğini vurgulayan Alcan hoca, satışta da aynı hassasiyeti görmeyi arzu ettiklerini ancak buna karşın satışlarının yüzde 80’ni Konya dışının oluşturduğunu belirterek bu duruma üzüldüklerini söyledi. Fuarlara katılmaya, imalatta kaliteye ve özellikle tüm kazandığını tekrar yatırıma harcamaya büyük özen gösterdiklerinin altını çizen Salim Alcan, Konya sanayisinden öncelikle Konyalı imalatçılara destek vermelerini beklediklerini dile getirdi.
Özellikle imalatta kullanacağı CNC dik işlem merkezinin teknik çizimini kendisi gerçekleştirerek örnek bir başarıya da imza atan Salim Alcan, “3 boyutlu anahtarlık imalatında büyük önemi olan yatırımı tamamlayıp ilgili kalıp haneleri için gerekli olan CNC dik işlem tezgahların teknik çizimlerini bizzat kendim yaptım. Düz Yuvarlak ve Eğimli Yüzey Yaldız Kaplama ünitesini de kendim imal ettim. Bu anlamda üretim için gereken CNC tezgahlarını da kendi bünyesinde yapan yegane firmalar arasında olmaktan mutluluk duyuyoruz.” dedi.
Alcan Reklam A.Ş. Türkçe-Edebiyat Öğretmeni olan Salim Alcan’ın boş zamanlarını değerlendirdiği serigrafi hobisi ile başlamış ve yıllar sonra Konya'daki promosyon sektöründe en üst sıralara yerleşmiş. 1986 yılında 25 m2 lik serigrafi atölyesi olarak hizmete başlayan firma, bugün Konya'daki 2,400 m2 kapalı fabrika alanı ve İstanbul İstoç Ticaret Merkezi’ndeki toptan satış mağazası ile yüzlerce çeşit ürünün üretimini ve satışını gerçekleştiriyor.
Yeniliği ürün çeşitliliğini ön planda tutan Alcan Reklam A.Ş.’nin her geçen gün ürün yelpazesini genişlettiğini açıklayan Salim Alcan, şöyle konuştu:  “Duvar saatlerinde TSE belgeli, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı onaylı ve 2 Yıl garantili satış yapan Konya’nın İLK ve TEK firması, Türkiye’de ise ilk 3 firma arasındadır. Duvar saatlerindeki uluslararası standartlar, kalite ve hassasiyetin bilincinde olan Alcan, üretimin her aşamasında otokontrol ile kaliteyi en üst seviyeye çıkarıyor. Bu bilinç içerisinde kullandığımız malzemeleri büyük bir özenle seçmekteyiz. Duvar saatlerindeki en önemli parça, saat mekanizması (motor kısmı) dır. Biz  bütün saatlerimizde 46 cm büyük salon saatlerine kullanılan Çift Sargılı motor kullanmaktayız. Bu motor büyük akrep yelkovanı zorlanmadan taşımasının yanı sıra pil tüketimini de azaltarak uzun ömürlü kullanım sağlamaktadır. Test işlemi; Montaj sonunda, kontrol alanlarında, test edilen duvar saatlerimiz mekanik veya işçilik hatalarından kaynaklanan sorunların müşteriye ulaşmadan tesbit edilmesinde en önemli etkendir. Bunu aldığımız kalite belgeleriyle de destekliyoruz. Bugün kuruluşumuzun bu noktaya gelmesinin en önemli etkenlerinden birisi kaliteye verdiğimiz önemdir.
Günlük 2,500 adet duvar saatini montaj hattından sonra test alanlarımızda tek tek kontrol edip sıfır hata ile müşterilerimize teslim ediyoruz. Ayrıca Satış Sonrası Hizmet Yeterlilik Belgesi ile satış sonrasında da müşteri memnuniyetini garantiliyoruz. Alcan Promosyon duvar saatlerinden anahtarlıklara, masa üstü setlerden özel tasarım promosyon ürünlerine kadar yüzlerce çeşit ürünü uygun ödeme koşullarıyla satışa sunuyor. Satış sonrası verdiği hizmetlerle müşteri memnuniyeti garantisi sağlıyor. Alcan Promosyon aradığınız kalite estetik ve ekonomiyi birlikte sunuyor. Bugün 24 yıllık üretim tecrübesi, 250’ yi aşkın plastik zamak ve saç kesim kalıbı, muhtelif gramajlarda enjeksiyon makinaları, Nikel, krom ve saten kaplama tesisi, Düz, Yuvarlak ve Eğimli Yüzeylere yaldız kaplama üniteleri, Otomatik Serigrafi baskı makinaları ile Yıllık 1.500.000 adet anahtarlık, 500 bin adet duvar saati, 5 milyon adet damla etiket, 100 bin adet özel tasarım promosyon ürünleri üretim kapasitesine ulaşmıştır. Sektörde ilklerimiz ise şunlardır: Damla Etiket imalatı, Zamak Krom ve Saten Nikelaj Tesisi, Sınırsız Boy Yaldız Kaplama Ünitesi. Düz Yuvarlak ve Eğimli Yüzey Yaldız Kaplama, Otomatik Serigrafi makineleri. Şu an 60 vilayete mal satıyorum. Bunca zamandır ne kazandım ise tekrar yatırıma aktardım. Sürekli yeni ürün sürekli farklı tasarımlar adına yatırıma büyük önem gösteriyorum.”
 
Hakan Markupçu

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.