Albayrak'tan çelişki! McKinsey ile IMF'nin ne farkı var?

Albayrak'tan çelişki! McKinsey ile IMF'nin ne farkı var?

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın IMF konusundaki açıklamaları uluslararası ekonomi danışmalık şirketi McKinsey ile çalışılması konusundaki çabasını akıllara getirdi.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, CNNTÜRK'te Ahmet Hakan'ın 'Tarafsız Bölge' programında AK Parti hükümetine IMF ile çalışması konusunda yönlendirme yapıldığını belirtti.

Bakan Albayrak canlı yayında "7 yıldır bu ülkenin başındaki lider mücadele veriyor. Bu süreçten geri dönüş yok. Bu ülkenin başında Recep Tayyip Erdoğan olmasaydı. Bu ülkeyi sürekli IMF’ye götürmek istiyor. Net söylüyorum. Türkiye IMF’ye gitmedi, 1 kuruş almadı. IMF konsepti geçtiğimiz yüzyılda kaldı. Türkiye’nin ihtiyacı yok zaten de başarılı örnek cidden sıkıntıya girdi başka bir dönemdeyiz" diye konuştu.

MCKİNSEY'E KARŞI OLANLARI İHANETLE SUÇLAMIŞTI

Bakan Albayrak, CNNTÜRK'te katıldığı canlı yayında IMF ile çalışması konusunda baskı yapıldığını ifade ederken 2019 yılında Amerika merkezli uluslararası danışmanlık şirketi McKinsey'den ekonomi konusunda danışmanlık yardımı alınması konusunda yoğun çaba sarf etmişti.

Bakan Albayrak, McKinsey ile çalışılmasına karşı olanlar için "Yorumlar cehaletten değilse ihanettendir" demişti.

Ayrıca Bakan Albayrak'ın McKinsey ile çalışılması konusundaki tavrı kamuoyunda 'ülke egemenliği zarar görür' düşüncesine yol açmıştı.

Öte yandan Bakan Albayrak'ın canlı yayında IMF konusunda değerlendirmesi McKinsey ile çalışılması konusundaki düşüncesiyle çeliştiğine yönelik yorumlara da neden oldu.

MCKİNSEY NEDİR?

Amerikalı uluslararası yönetim danışmanlık firması olarak biliniyor. 1926 yılında James O. McKinsey tarafından Chicago’da kurulan şirket dünyanın ilk yönetim danışmanlığı şirketi unvanına sahip.

McKinsey kamu ve özel sektörün ekonomi politikalarını ve kararlarını analiz ederek bu yönde raporlar hazırlıyor, yönetim danışmanlık hizmeti sunuyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.