Albayrak'ın ekibi aktif görevden alındı iddiası

Albayrak'ın ekibi aktif görevden alındı iddiası

Türkiye Sigorta ve Türkiye Hayat Emeklilik’te yaşanan atama kargaşası krize neden oldu. Görevden almaların Berat Albayrak'ın ekibini hedef aldığı iddia edildi.

Türkiye Sigorta ve Türkiye Hayat Emeklilik, kamu sigorta şirketlerinin bir araya getirilmesiyle 1 Eylül’de resmen kuruldu. Kuruma yapılan atamaların krize neden olduğu iddia edildi.

Kamuyu Aydınlatma Platformuna yapılan açıklamada, 9 Temmuz tarihinde Türkiye Sigorta (Ziraat Sigorta, Halk Sigorta, Güneş Sigorta) Genel Müdürü olan Alper Karayazgan ile genel müdür yardımcıları Atakan Bektaş, Emre Bayram ve Hakan Muştu görevlerinden ayrıldılar ve danışman kadrosuna getirildiler.

Yönetim kurulu başkanı ve icra kurulu başkanı olan Atilla Benli aynı zamanda genel müdürlük görevini de aldı. 9 Temmuz’da kurulan “İcra Kurulu” ise ortadan kaldırıldı. Genel müdür yardımcılıklarına da yeni isimler atandı.

BERAT ALBAYRAK'IN EKİBİ AKTİF GÖREVDEN ALINDI İDDİASI

Yapılan diğer duyurularda, Atilla Benli, Türkiye Hayat Emeklilik (Ziraat Emeklilik, Halk Emeklilik, Vakıf Emeklilik) Genel Müdürü oldu ve şirketin genel müdürü Cenk Kurt da danışmanlık görevine getirildi. Genel müdür yardımcıları Faruk Gökçen de görevi bıraktı.

Cumhuriyet’ten Serhat Aligil’in haberine göre; sigorta kulislerinde konuşulanlara göre bu değişim, Berat Albayrak’ın Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan istifası sonrası onun ekibi olarak nitelenen isimlerin aktif görevden alınması olarak değerlendiriliyor. Benzer gelişmelerin devam etmesi de bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.