Alanya Turizm Ve Sanat Festivali’nde Yöresel Yemekler Yarışacak

Alanya Turizm Ve Sanat Festivali’nde Yöresel Yemekler Yarışacak

Antalya’nın Alanya ilçesi’nde bu yıl 16.sı düzenlenecek olan Alanya Uluslararası Turizm ve Sanat Festivali’nde “Mutfak Mirası Yöresel Yemek Yarışması” düzenlenecek.Bu yıl 16.sı düzenlenecek olan Alany...

Antalya’nın Alanya ilçesi’nde bu yıl 16.sı düzenlenecek olan Alanya Uluslararası Turizm ve Sanat Festivali’nde “Mutfak Mirası Yöresel Yemek Yarışması” düzenlenecek.

Bu yıl 16.sı düzenlenecek olan Alanya Uluslararası Turizm ve Sanat Festivali’nde bir ilk yaşanacak. Alanya’nın birbirinden lezzetli yöresel yemekleri görücüye çıkacak. Alanya Yöresel Yemekleri ve Alanya Tatlıları olarak 2 grup yapılacak olan yöresel yemek yarışmasının sunuculuğunu, yemek yazarı Elif Korkmazel yapacak. Etkinliğe, Türkiye’nin ünlü şefleri ve AHEP Üniversitesi Gastronomi bölüm başkanı jüri olarak yer alacak. Zengin Alanya yöresel yemeklerini yeni nesillere aktarmak ve tüm dünyaya tanıtmak amacıyla, Mutfak Mirası Alanya çatısı altında yapılacak olan para ödüllü “Mutfak Mirası Yöresel Yemek Yarışması” için başvuru süresi devam ediyor.

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, mutfak mirasına dikkat çekerken bütün vatandaşları yarışmaya davet etti. Yücel, “Alanya mutfağımız her yönüyle zengin bir içeriğe sahiptir. Bütün vatandaşlarımızı Mutfak Mirası Alanya Yöresel Yemek Yarışması’na, hem yarışmacı olarak hem de seyirci olarak 29 Mayıs 2016 tarihinde İskele Şelale önünde beraber olmaya davet ediyorum” dedi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.