Alâeddin Cami’nin 800’üncü yıldönümü vesilesi ile helva ikram edildi

Alâeddin Cami’nin 800’üncü yıldönümü vesilesi ile helva ikram edildi

1221 yılında Selçuklular tarafından yapılan Alâaddin Cami’inin 800’üncü yıldönümü vesilesi ile Cuma namazı çıkışında vatandaşlara meyve suyu ve helva ikramında bulunuldu.

Caminin 800’üncü yıldönümü vesilesi ile Cuma namazı çıkışında Hizmet Petrol tarafından vatandaşlara meyve suyu ve helva ikramında bulunuldu.

3-4-1200x800.jpg

HER SENE DEVAM EDECEĞİZ

Hizmet Petrol Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Yellice, şunları ifade etti: “Alaeddin camii Konyamız için çok önemlidir. Osmanlı devleti nasıl Topkapı sarayından idare edildiyse burasıda Selçuklu devletinin 200 yıl idare edildiği bir merkez. Alaadin tepesi denildiğinde aklımıza sadece cami gelmemeli burada büyük bir tarih, büyük bir medeniyet var. Selçuklu Devletinin en eski eserlerinden olan, camii Alâeddin Tepesi üzerinde inşa edildi. Selçuklu Sultanı Rükneddin Mesut zamanında yapımına başlanmış ve I.Alâaddin Keykubad zamanında tamamlanmıştır.

3-5-1200x800.jpg

Biz Konyalılar olarak tarihimize sahip çıkmalıyız. Belediyemizle halkımızla birlikte çok daha fazla projeler ile birlikte tarihimize sahip çıkmalıyız. Konya’mızı tüm tarihi yerleri ile tanıtmalı ve tarihimizi tüm nesillere aktarmalıyız. Biz bu bugün Alâaddin Camiinin 800’üncü yıldönümü vesilesi ile bu programı gerçekleştiriyoruz. Bundan sonra her sene deva edeceğiz inşaallah” dedi. Program büyükşehir belediyesi mehter takımının gösterisi ile son buldu.

SAİD ÇELİK-MERHABAHABER.COM

3-6-1200x800.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.