Akşehir'e yeni polis merkezi yapılacak
Konya Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB) tarafından yürütülecek proje kapsamında, Yarenler Mahallesi’ne modern bir polis merkezi inşa edilecek.
Konya Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı Yatırım İzleme Müdürlüğü tarafından yürütülen proje, ilçedeki emniyet hizmetlerinin fiziki altyapısını güçlendirmeyi amaçlıyor. Artan hizmet ihtiyacına cevap verecek şekilde planlanan yeni bina ile polis teşkilatının çalışma koşullarının iyileştirilmesi ve vatandaşlara sunulan hizmet kalitesinin artırılması hedefleniyor.
İHALE 27 AĞUSTOS'TA EKAP ÜZERİNDEN YAPILACAK
Yapım ihalesi, 27 Ağustos 2026 Perşembe günü saat 10.00'da gerçekleştirilecek. İhale, 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu'nun 19. maddesi kapsamında açık ihale usulüyle yapılacak. Teklifler yalnızca Elektronik Kamu Alımları Platformu (EKAP) üzerinden elektronik ortamda alınacak.
Şeffaf ve rekabetçi bir ihale süreciyle gerçekleştirilecek projede, yüklenici firmanın belirlenmesinin ardından yapım çalışmalarına kısa sürede başlanması planlanıyor.
MODERN HİZMET BİNASI İNŞA EDİLECEK
İhale kapsamında, bodrum, zemin ve bir normal kattan oluşan betonarme karkas yapıya sahip yeni Polis Merkezi Amirliği binası inşa edilecek. Modern kamu hizmet binalarında bulunması gereken teknik ve fiziki donanımlara sahip olması planlanan merkezde, emniyet personelinin daha verimli çalışma ortamına kavuşması amaçlanıyor.
Yeni binanın tamamlanmasıyla birlikte vatandaşların emniyet hizmetlerine daha rahat erişebilmesi, hizmet süreçlerinin hızlanması ve güvenlik birimlerinin ihtiyaçlarına daha etkin şekilde cevap verilmesi bekleniyor.
220 GÜNDE TAMAMLANMASI PLANLANIYOR
İhale şartnamesine göre, sözleşmenin imzalanmasının ardından 10 gün içerisinde yer teslimi yapılacak. Yer tesliminin ardından yüklenici firma inşaat çalışmalarına başlayacak.Projenin, yer tesliminden itibaren 220 takvim günü içerisinde tamamlanarak hizmete hazır hale getirilmesi öngörülüyor. Çalışmaların planlanan takvim doğrultusunda ilerlemesi halinde yeni Polis Merkezi Amirliği binasının 2027 yılı içerisinde hizmet vermeye başlaması bekleniyor.
GÜVENLİK ALTYAPISINA KATKI SAĞLAYACAK
Akşehir’e kazandırılacak yeni Polis Merkezi Amirliği binasının, ilçenin güvenlik altyapısına önemli katkı sağlaması bekleniyor. Modern hizmet anlayışına uygun olarak inşa edilecek merkez, hem emniyet teşkilatının operasyonel kapasitesini artıracak hem de vatandaşlara daha kaliteli, hızlı ve etkin kamu hizmeti sunulmasına imkan sağlayacak.Yeni yatırımın, kamu hizmet binalarının yenilenmesi ve ilçedeki güvenlik altyapısının güçlendirilmesine yönelik önemli projeler arasında yer aldığı belirtiliyor. Projenin tamamlanmasıyla birlikte Akşehir, çağdaş standartlarda yeni bir Polis Merkezi Amirliği binasına kavuşmuş olacak.
Kaynak:Haber Merkezi





Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.