Akşehir'de kahramanlık türküleri yankılandı

Akşehir'de kahramanlık türküleri yankılandı

Kütahya Belediyesi Kültür ve Sanat Akademisinin Kadın Sesleri THM topluluğu tarafından Akşehir Kültür Merkezinde ‘Kahramanlık Türküleri’ konulu konser düzenledi

Akşehir Belediyesi, kültürel ve sosyal etkinlikler kapsamında Kütahya Belediyesi iş birliği ile Kütahya Belediyesi Kültür ve Sanat Akademisinin Kadın Sesleri THM topluluğu tarafından Akşehir Kültür Merkezinde ‘Kahramanlık Türküleri’ konulu konser düzenledi.

bld-1751.jpg

Kütahya Belediyesi Kültür ve Sanat Akademisi Kadın Sesleri THM topluluğu, Koro Şefi Erhan Bozkurt eşliğinde çalışmalarını sürdüren koro, seslendirdiği Kahramanlık Türkülerinden oluşan repertuarını dinleyicilerin beğenisine sundu. Koronun performansı dinleyicilerden tam not alınarak ayakta alkışlandı.

Akşehir Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinliğe; Akşehir Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya, Akşehir Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Öncel, Akşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mehmet Korkusuz, Kütahya Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Yıldırım Akgül, belediye meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda Akşehirli müziksever katıldı.

Misafirlerin performansı sonrasında konuşan Akşehir Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya; ”Gerçekten güzel bir gece yaşadık. Kütahya Belediyesi Kültür ve Sanat Akademisi Kadın Sesleri THM topluluğuna çok teşekkür ediyoruz. Koro Şefimiz Erhan Bozkurt Bey hemşerimize çok teşekkür ediyoruz bu unutulmaz geceyi yaşattığı için. Bende, Kütahya’da 7 yıl görev yaptım şehrin incik suyunu içtim. Güzel bir şehrimiz, biz Kütahyalıları sevdik, onlarda bizi sevdi. Kütahya’nın bu muhteşem topluluğu buraya gelerek hemşerilerimize konser düzenledi, bizleri onore ettiler. Tabi bizim de bu alanda Türk Sanat Müziği koromuz var, aramızda onlarda var, onlarda Kütahya’da geçen yıl konser düzenledi. Bu sene içerisinde tekrar Kütahya’ya ve başka illerde yine Nasreddin Hoca’nın memleketinden sanata dair güzellikleri buluşturmak üzere yolcu etmiş olacağız.” diyerek koro üyelerine teşekkürlerini takdim etti.

Kütahya Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Yıldırım Akgül ise konuşmasında; ”Kütahya şanslı bir şehir, sayın başkanımız orada 7 yıl görev yapmış o yüzden yarı Kütahyalı sayılır. Tabi Akşehir halkıda akıllı, kapmışlar birazda biz kullanalım bu şansı demişler. İki dönemdir çok güzel hizmetler sunmuş sayın başkanımız Akşehir’e tebrik ediyorum, başkanımın çalışmalarının devamını diliyorum. Rahmetli Neşet Ertaş’ın bir sözü var derki, “nerde türkü söyleyen birisi görürseniz yanında oturun, çünkü kötü insanların türküsü yoktur.’ O yüzden biz biraz Anadolu insanı olarak, türküye, Türk Halk Müziği’ne ve bu çalgılara sevdalıyız. Sayın Başkanım Dr. Salih Akkaya Bey’e çok teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Kütahya Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Yıldırım Akgül tarafından Akşehir Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya’ya hediye takdimi yapıldı.

Akşehir Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya’da Kütahya Belediye Başkanı Sayın Prof. Dr. Alim Işık’a verilmesi adına Nasreddin Hoca işlemeli bir porselen hediye etti.

Program günün anısına hatıra fotoğrafı çektirilmesiyle sona erdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.