Akşehir Belediyesi'nin "fıkra canlandırma" yarışmasında kazananlar ödüllerini aldı

Akşehir Belediyesi'nin "fıkra canlandırma" yarışmasında kazananlar ödüllerini aldı

Akşehir Belediyesi tarafından Türkiye genelinde online olarak düzenlenen Nasreddin Hoca Fıkra Canlandırma Yarışması'nda kazananlara ödülleri verildi.

Akşehir Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen ödül töreninde konuşan Belediye Başkanı Salih Akkaya, şunları kaydetti:

"Tüm dünyanın tanıdığı, öğütlerinden feyz aldığı hikmet ve nükte dehası Nasreddin Hoca'mızı, rahmet ve minnetle anıyoruz. Adının anılmasıyla birlikte yüzümüzde hafif bir tebessüm meydana getiren Nasreddin Hoca'mız, gerek fıkralarıyla gerekse kişiliği ile çok derin anlamların gizlendiği sihirli bir hazine gibidir. Nasreddin Hoca'yı hakkıyla bilmek onu doğru anlatabilmek, fıkralarından çıkan anlam zenginliğinin farkına varmakla mümkündür. Nasreddin Hoca'mızı tanıdıkça kendimizi, milletimizi, bütün insanlığın ortak dertleriyle, neşesiyle, acısıyla, tatlısıyla kavramış olacağız. Onun felsefesi ışığında yaşamdan dersler alacak, geleceğe daha umutlu bakabileceğiz. Özellikle de morallerimizin altüst olduğu bu dönemde onu daha iyi anlıyoruz."

Akkaya'nın konuşmasının ardından jüri üyelerine protokol tarafından plaket takdim edilirken, yarışmada ilk üçe giren performansların videoları izlendi.

Yarışmada kazananlara tablet ödülleri ve katılım sertifikaları verildi ve hatıra fotoğrafı çektirildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.