Akören’deki hastane tamamlanıyor

Akören’deki hastane tamamlanıyor

Konya İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç, 10 yataklı Entegre Devlet Hastanesi ile sağlık hizmetlerinde verimliliğin artırılması, kaynak tasarrufunun sağlanması ve hizmet sunumunun güçlendirilmesinin hedeflendiğini belirtti

Konya İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Koç, Akören İlçesi’nde yapımı hızla devam eden 10 yataklı Entegre İlçe Devlet Hastanesi inşaatında incelemelerde bulundu.

Prof. Dr. Koç, “Hastane inşaatımızın tamamlanması ile birlikte Akören ilçemizde sağlık alanında kalite daha da yükselecek ve vatandaşlarımız Sağlık Bakanlığı’nın belirlediği standartlarda sağlık hizmeti alacaklardır. İlçemizde yapılan bu hastanemizle birlikte vatandaşlarımız sağlık hizmetine çok daha rahat bir şekilde ulaşabileceklerdir” dedi.

112 ACİL İSTASYONU DA OLACAK

Akören ilçesine kazandırılacak olan 10 yataklı Entegre Devlet Hastanesi ile birlikte sağlık hizmetlerinde verimliliğin artırılması, kaynak tasarrufunun sağlanması ve hizmet sunumunun güçlendirilmesinin hedeflendiğini belirten Prof. Dr. Koç, Akören ilçesinde sunulan sağlık hizmet çeşitliliğinin ve kalitesinin artması adına projenin önemine vurgu yaptı. Prof. Dr. Koç, “Hastane bünyesinde 112 acil sağlık hizmetleri istasyonu, aile sağlığı merkezi ve toplum sağlığı çalışmaları bir arada yürütülecek olup acil hastalarımızın ilk müdahaleleri de bu hastanemizde yer alacak olan acil servisimizde yapılabilecektir” dedi.

12 AYDA BİTİRİLECEK

Akören Entegre Devlet Hastanesi inşaatının 12 ay gibi kısa bir sürede tamamlanmasının planlandığını da vurgulayan Prof. Dr. Koç, “İnşallah 2023 yılının ilk aylarında hastanemiz tam kapasiteli ve modern bir şekilde vatandaşlarımızın hizmetine girecektir. Hastane inşaatı ile ilgili süreci bugüne kadar büyük bir titizlikle takip eden ve bizlere her konuda yardımcı olan Sayın Sağlık Bakanımıza, milletvekillerimize ve emeği geçen herkese özellikle teşekkür ediyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

Hastane inşaatı incelemelerinin ardından hizmet sunmaya devam eden eski hastane binasında görev başında olan sağlık çalışanlarını ziyaret ederek istek ve şikâyetlerini dinleyen Prof. Dr. Koç, sunulan sağlık hizmetleri hakkında Hastane Başhekimi Dr. Erdal Taş’dan da bilgiler alarak Akören programını tamamladı.

HABER MERKEZİ

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.