Akören Yalaklı Dağı 2133 mt Yaz Tırmanışı

Akören Yalaklı Dağı 2133 mt Yaz Tırmanışı

Kısa adı SEDAK olan Selçuklu Dağcılık ve Arama Kurtarma Kulübü, 25 Haziran Pazar günü Akören Yalaklı (Yalı) Dağı’na yaz tırmanışı gerçekleştirdi.


Konya Merkez’den saat 08.00’de Akören’e giden 17 kişilik dağcı ekibi saat 09.40’da Akören Yaylasındaki su sarnıcından başladığı tırmanışı yaklaşık 3 saatte tamamladı. 2133 rakımlık zirvedeki Lafzatullah (Allah) yazısının altında toplu fotoğraf çekip bir saat yeme-içme molası veren dağcılar 2 saatlik bir yürüyüşle aracın bulunduğu sarnıca ulaştılar. Son bir aydır yağan yağmurun bereketiyle yeşillikler arasında geçen etkinlikte bazı dağcılar yüksek rakımda dağ kekiği de topladı.

whatsapp-image-2023-06-26-at-13-49-03-2.jpeg

Ardından Akören merkeze geçen dağcılar Akören Belediye Başkanı İsmail Arslan’ın sürpriziyle karşılaştılar. Dolukuyu rekreasyon alanında dağcılara çeşitli ikramlarda bulunan başkan Arslan, dağcılarla şehir merkezinde bir kortej eşliğinde yürüyüş yaptı. Başkan Arslan, Akören’i dağcılık ve sportif faaliyetler açısından çekim merkezi haline getirmek istediklerini o bakımdan dağcıları ilçelerinde görmekten duydukları memnuniyeti dile getirdi. SEDAK başkanı Hüseyin Turan Lazoğlu da başkana ilgilerinden dolayı teşekkür edip kendisine madalya ve sertifika takdim etti. 17 kişilik dağcının şehirde yürüyüşüne vatandaşların da ilgisi hayli yüksek oldu.

whatsapp-image-2023-06-26-at-13-49-03-1.jpeg
SEDAK, daha önce Türkiye Dağcılık Federasyonu Konya İl Temsilcisi olan Hüseyin Turan Lazoğlu başkanlığında Konya’da yeni kurulan bir dağcılık kulübü. Bu etkinlik daha önce Hasan Dağı, Dedegöl ve Niğde Melendiz’e tırmanış etkinliği yapan kulübün 4. faaliyeti oldu. Merhaba okurlarının yakından tanıdığı NEÜ Ahmet Keleşoğlu İlahiyat Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Doğan Kaplan da SEDAK’ın kurucu üyelerinden.

whatsapp-image-2023-06-26-at-13-49-02.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.