AKM'nin sahne teknolojileri tanıtıldı

AKM'nin sahne teknolojileri tanıtıldı

Atatürk Kültür Merkezi'nin (AKM) 15 bin seramik parçasıyla kaplı dev küresi Türk Telekom Opera Salonu'nun sahne teknolojisinin tanıtımı yapıldı.

Avusturyalı sahne tasarım firması Waagner-Biro Austria Stage Systems tarafından tasarlanan sahneyi, şirketin Teknik İşlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Patrick Sonnleithner anlattı.

Sonnleithner, böylesi ilham verici bir projenin parçası olmaktan gurur duyduklarını belirterek, "Opera binasında inşa ettiğimiz döner sahne vagonu, türünün dünyadaki ilk örneği. 16'ya 16 metre büyüklüğündeki boyutu ve 10 tonluk maksimum taşıma kapasitesiyle oldukça etkileyici." dedi.

Ağustos 2020'de projeyi aldıklarını aktaran Sonnleithner, "Ortaya sonsuz sayıda prodüksiyon seçeneği sunan bir sahneyi hayata geçirdiğimiz için çok mutluyuz. Yetişmesi imkansız olarak görülen bir takvime bağlı kalıp ulaştığımız bu başarı, AKM projesinde yer alan herkesin olağanüstü desteği ve iş birliği sayesinde mümkün oldu. Projede emeği geçen herkes adına şükranlarımı sunuyorum." ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.