Akkuyu Obruğu’na ziyaretçi ilgisi

Akkuyu Obruğu’na ziyaretçi ilgisi

Karapınar ilçesinde 7 Şubatta oluşan obruğu her gün çok sayıda kişi ziyaret ediyor.

Abdullah Yarımoğlu'na ait mısır tarlasında toprağın aniden çökmesiyle meydana gelen obruk, ilçe merkezine 17 kilometre, Konya-Adana kara yoluna da yaklaşık 150 metre mesafede bulunuyor. Yarımoğlu, 70 metre çapında 80 metre derinliğindeki obruk oluşumundan sonra tarlasının yoğun günler yaşadığını, televizyon ve gazetelerin obruğa büyük ilgi gösterdiğini ifade etti. 
Olayı televizyonlardan duyan insanların da obruğu görmek için geldiklerini belirten Yarımoğlu, ''Kimi fotoğraf çektiriyor, kimi ise kameraya alarak yakınlarına göstereceğini söylüyor. Obruk çevresinde göçmeler devam ediyor. Uyarılara rağmen insanlar yaklaşıyor'' dedi. 
Karapınar, Konya, Aksaray, Karaman, Çumra gibi yerlerden obruğu görmek için gelenler olduğunu ifade eden Yarımoğlu, ''Karayolunun da hemen yanında olması obruğa olan ilgiyi artırdı. Günde yüzlerce kişi obruğu görmek için geliyor. Obruğun turizm açısından değerlendirebileceğini düşünüyorum. Obruğu görmeye gelenler tehlike yaşamamak için halat yardımıyla yaklaşıyor. Halatı beline bağlayanlar obruğun içindeki suyu ve tabanını daha kolay görebiliyor. Bu şekilde tehlikenin en aza indirilmesi sağlanıyor'' diye konuştu. 
Selçuk Üniversitesi Karapınar Aydoğanlar Meslek Yüksekokulu öğrencisi Güven Keskin, Bursa'daki tatilini yarıda kesip obruğu görmeye geldiğini dile getirerek, ''Bana korkutucu olduğu kadar ilgi çekici geldi'' diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.