Akıncı: Çeltik ilçesine hizmet için yola çıktım

Akıncı: Çeltik ilçesine hizmet için yola çıktım

Türkiye’de yerel seçimler hızla yaklaşırken, aday adayları da belli olmaya başladı. Konya’nın da bazı ilçelerinde aday adayları çalışmalarını sürdürüyor.

İşte bu ilçelerden birisi de Konya’ya en uzak ilçelerden birisi olan Çeltik. Memiş Akıncı, AK Parti’den Çeltik Belediye Başkanlığı için aday adaylığını açıkladı. Çeltik’te doğup büyüyen ve uzun süre polis memuru olarak görev yapan Memiş Akıncı, Çeltik’e hizmet için belediye başkanlığı için aday adaylığını açıkladı.

ÇELTİK KONYA’NIN EN UZAK İLÇESİ

Çeltik’in Konya şehir merkezine en uzak ilçe olduğunu belirtene Akıncı, “Çeltik Konya il merkezine uzaklığı 220 kilometre olup Türkiye'de il merkezine en uzak ikinci ilçe konumunda bulunmaktadır. Ayrıca Konya ilinin bir ilçesi olmakla birlikte Afyon, Eskişehir, Ankara'ya sınırı bulunmaktadır. İlçenin kuruluşu 11. ve 12. yüzyıla kadar uzanmaktadır. İbrahim Hakkı Konyalı’nın "Konya Tarihi" adlı eserine göre Çeltik’in geçmişi Karaman Eyaletine bağlı Akçaşehir'e dayanmaktadır. Çeltik 2 kasaba ile 7 köye sahip bulunmaktadır. Çeltik halkı hizmetin en iyisini hak etmektedir. Çeltik’e hizmet için belediye başkan aday adaylığımı açıkladım. Tüm Çeltik halkına hizmet için ben de varım” dedi.

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.