Akın adaylığını açıkladı! Vaatlerini sıraladı
TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Konya Şubesi seçime gidiyor. Konya Gazeteciler Cemiyeti binasında düzenlenen basın toplantısında, KTO Karatay Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Süleyman Kamil Akın, Medeniyet Grubu adına TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Konya Şubesi 19. dönem Başkan adaylığını duyurdu. Düzenlenen toplantıda bugüne kadar yapılan çalışmalar ve ileriki süreçte nasıl bir yol izlenileceğinden söz eden Akın, gerçekleştirilecek olan seçimin, Konya ve Konyalı vatandaşlar adına hayırlı olmasını temenni etti.
‘5 BİNE YAKIN ÜYEMİZLE SEÇİMLERE GİDİYORUZ’
Süleyman Kamil Akın, seçim çalışmalarına hız kesmeden devam ettiğini ve meslektaşlarının sorunlarına önem verdiklerini söyledi. Akın, oda adına gösterdikleri emeğe ve mesleğin gelişimindeki rolü hakkında şunları söyledi: “15 Şubat 2026 tarihinde, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliğine bağlı Konya'nın en büyük meslek odası olarak 5 bine yakın üyemizle seçimlere gidiyoruz. Bu seçimlerin, yalnızca bir oda seçimi değil, mesleğimiz, meslektaşlarımız, kentimiz ve ülkemiz için de son derece önemli olduğunu vurgulamak isteriz. Medeniyet Grubu olarak, yıllardır verdiğimiz emeklerle mesleğimizin gelişimine katkı sağladık ve sağlamak için çalışmalarımıza devam ediyoruz.”
‘YENİ OLANAKLAR VE İŞ İMKÂNLARI SAĞLADIK’
Odada 2019 yılından itibaren atama yönteminin uygulandığına dikkat çeken Akın, konuşmasına şu sözlerle devam etti: “Hazırlamış olduğumuz raporlar ve çalışmalar ile 2019 yılından itibaren atama yönteminin getirilmesini sağladık. Bu yönetmeliğin çıkarılmasına en büyük katkıyı sağlayan yine bizlerdik. Eskiden neredeyse bedavaya verilen bir hizmetin önünü kapatarak, meslektaşlarımızın gelirlerini artırmalarına vesile olduk. Aylık 30 dosya sınırının getirilmesini sağlayarak, bilirkişilik dağılımındaki adaletsizliği engellemek için atama sisteminin oluşturulmasına öncülük ettik. Uzun uğraşlarımız neticesinde müteahhitlerin sınıflandırılması hakkındaki yönetmelik değişikliği ile meslektaşlarımıza yeni olanaklar ve iş imkânları sağladık. Kamuda çalışan meslektaşlarımızın haklarını savunduk ve kamuoyunun bu konuya eğilmesine katkı sağladık. Medeniyet Grubu, yalnızca bir şahıs değil, ekip merkezli bir anlayışla mesleğimizin ve meslektaşlarımızın menfaatini gözeterek hareket etmektedir. Yeni dönemde de bu anlayışla çalışmalarımıza devam edeceğiz.”

‘BİNA DENETİMLERİNİ ARTIRACAĞIZ’
Yaşanılan 6 Şubat depremlerinin ardından yapı güvenliğinin sık sık gündeme geldiğini belirten Akın, yeni dönemdeki çalışmalarını anlattı. Akın, “Yönetmeliğe uygun atamaların yapılmasını ve sahada etkin denetimin sağlanmasına yönelik çalışmalarımıza devam edeceğiz. Özel ihtisas gerektiren işlerin yalnızca inşaat mühendisleri tarafından yapılması için gerekli adımları atacağız. Yapı denetimi ve güvenliği her platformda yapıların belirli sürelerde taşıyıcı sistemlerinin denetlenmesini savunduk. Son depremler, yapı güvenliğinin bir milli güvenlik meselesi olduğunu ortaya koymuştur. Bu nedenle, gerekli yönetmeliğin çıkarılması için kamuoyu oluşturacağız. Bu adım, hem yapı güvenliğini artıracak hem de meslektaşlarımıza yeni iş olanakları sunacaktır. Taşıyıcı Sistem Müteahhitliği Yıkım müteahhitliği gibi yalnızca inşaat mühendisleri tarafından yapılabilecek taşıyıcı sistem müteahhitliği kavramını tartışmaya açacak ve bu konuda gerekli düzenlemelerin yapılması için çalışacağız. 6306 sayılı kanuna benzer şekilde, proje kavramının da ihtisas konusu olduğuna dair çalışmalar yapacak ve bu konuda belgelendirme ve yönetmelik düzenlemeleri için gerekli adımları atacağız. Ayrıca, proje bedellerinin resmi gazetede yayımlanmasını sağlamak için çalışacağız. Kamuda çalışan mühendislerin özlük haklarının iyileştirilmesi için önceki yıllarda olduğu gibi tam destek sağlayacak ve hem çalışan hem de emekli meslektaşlarımızın hak ettiği ücretlere ulaşabilmesi için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Yapılan tüm bu çalışmalar, Medeniyet Grubu olarak mesleğimize olan aşkımız ve adanmışlığımızın birer örneğidir. Her zaman ortak akıl anlayışla hareket ederek, hedeflerimize adım adım ulaşacağımıza olan inancımızı yinelemek isteriz” şeklinde konuştu.
AKIN: TÜM MESLEKTAŞLARIMDAN DESTEK BEKLİYORUM
Seçimin, tüm alanlarda olumlu bir sonuca ulaşmasını temenni ettiklerini söyleyen Doç. Dr. Süleyman Kamil Akın, konuşmasını şu sözlerle sonlandırdı: “Bu yolda, değerli meslektaşlarımızın en doğru kararı vereceklerinden hiçbir şüphemiz yoktur mesleğimize, meslektaşlarımıza, şehrimize ve ülkemize hizmet etme yolunda tüm meslektaşlarımızın da desteğini bekliyoruz. Bu seçimlerin, meslek, meslektaş, şehrimiz ve ülkemiz için hayırlara vesile olmasını temenni ediyor, mesleği, meslektaşı ve ülkesi için yola çıkan tüm adaylara da başarılar diliyoruz.” Düzenlenen basın açıklaması çekilen toplu fotoğraf ile son buldu.
AKIN'IN YÖNETİMİNDE ŞU İSİMLER YER ALACAK
Mehmet Alper Soğancı
Hayriye Tosun
Yusuf Yetişgin
Osman Sami Şen
İsmail Hakkı Yüce
Mustafa Uslu
Emrah Önal
Zekeriya Ev
Selin Çakan
Muhammed Emre Başar
İlknur Altun
Fatih Öven
Kaynak:Hamdi Buğur





Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.