Akdeniz’e Konyaspor mührü vuruldu 

Akdeniz’e Konyaspor mührü vuruldu 

Konyaspor Futbol Okulları kış kampı Antalya Belek’de gerçekleştirildi. Konya merkez başta olmak üzere diğer illerde bulunan futbol okullarından yaklaşık  üç yüz çocuk kış kampına katılarak Konyaspor bayrağını Akdeniz’de dalgalandırdı 

Konyaspor Futbol Okulları 2023 yılı kış kampı  Antalya Belek Asteria Kremlin Palace Otel’de yapıldı. Kampa Konya merkezde bulunan Yazır, Sancak, Karatay ve Meram futbol okulları başta olmak üzere diğer il ve ilçelerde faaliyet gösteren futbol okullarından yaklaşık üç yüz sporcu katıldı.

whatsapp-image-2023-02-01-at-16-12-26.jpeg

İki gün süren kampta futbolcular kendi yaş gruplarında düzenlenen antrenman ve turnuvalarda boy gösterdi. Gündüzleri antrenman ve maç eğitimi verilen minik futbolcular akşamları da diyetisyen ve psikolog hocalarından dersler dinledi. 

GÜNE YOGA İLE BAŞLADILAR

Genç ve minik futbolcu adayları kampın ilk gününe antrenman sahasında yapılan yoga ile başladı.  Konyaspor Karatay Futbol Okulu antrenörleri  ve aynı zamanda yoga eğitmeni olan Rümeysa ve Merve Söylemez kardeşler tarafından sporculara yarım saate yakın bir yoga eğitimi verildi. Bu eğitim ayrıca Konyaspor Futbol Okullarında yapılan ilk yoga eğitimi olarak tarihe geçti.

whatsapp-image-2023-02-01-at-16-21-34-1.jpeg

 

BESLENME VE PSİKOLOJİ DERSLERİ VERİLDİ 

Güneyoga ile başlayan sporcular akşam yemeğinden sonra ise beslenme ve psikoloji dersleri aldı. Otelin toplantı salonunda gerçekleşen eğitimlerde önce Diyetisyen Ayşe Nur Dirican, sporcu beslenmesinin temel ilkeleri, doğru besin seçimi, öğün planlaması, sıvı tüketimi ve kahvaltı seçimi hakkında bilgiler verdi.

whatsapp-image-2023-02-01-at-16-08-06.jpeg

Daha sonra ise Psikolog Ayşe İrem Bekdik, sporda motivasyon sağlamanın yolları, arkadaş seçimi, başarılı bir sporcu olmak için yapılması gerekenler hakkında sporculara bir sunum gerçekleştirdi.
Futbolcu adayları antrenman ve eğitimden kalan zamanlarını ise kapalı havuzda yüzerek geçirdi.

whatsapp-image-2023-02-01-at-16-12-27.jpeg

TÜM SPORCULARA MADALYA VERİLDİ 

Kış kampı düzenlenen ödül töreni ile sona erdi. Törende sporculara madalya verilirken, kampa katkı sağlayan antrenörlere, diyetisyen Ayşe Nur Dirican ve Psikolog Ayşe İrem Bekdik’e plaket takdim edildi. 

whatsapp-image-2023-02-01-at-16-21-41.jpeg

EN FAZLA KATILIM SANCAK VE YAZIR’DAN OLDU 

Konyaspor Futbol Okulları Kış Kampına en fazla katılım Selçuklu ilçesinde bulunan Yazır ve Sancak Futbol Okulundan gerçekleşti.

whatsapp-image-2023-02-01-at-16-09-49.jpeg

Bu iki okuldan yaklaşık yüz sporcu kampa katıldı. Sancak Futbol Okulu antrenörler Hüseyin Yeşilyurt ve Emincan Melek nezaretinde katılırken Yazır Futbol okulu ise antrenörler Melih Umut, Mert Önal, Emirhan Zeybek, Muhammed İlhan ve Veli Topal eşliğinde kampa katıldı.

whatsapp-image-2023-01-31-at-23-44-58.jpeg

VELİLER VE SPORCULAR KAMPTAN MEMNUN KALDI 

Konyaspor Futbol Okulları 2023 yılı kış kampına katılan sporcular ve velileri organizasyondan memnun kaldıklarını ve çocukların kişisel gelişimi içinde bu tür organizasyonların çok faydalığı olduğunu ifade ettiler. Veliler sporcuların maçlarını da yakından takip etti.

FERHAT TÜRKOĞLU

whatsapp-image-2023-02-01-at-16-12-26-1.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.