Akaryakıta indirim geldi: Yeni fiyat Konyalıları sevindirdi

Akaryakıta indirim geldi: Yeni fiyat Konyalıları sevindirdi

Türkiye'de akaryakıt ürün grubunda yer alan motorine indirim geldi. Bahsi geçen bu indirim Konyalıları çok sevindirdi.

Türkiye'de akaryakıt ürün grubunda yer alan benzin ve motorinin fiyatını vatandaş yakından takip ediyor. Son olarak bu gece motorin fiyatlarına indirim geldi.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun (EPDK) duyurusu ve uluslararası fiyatlardaki düşüşün ardından gelen bu indirim, sürücüleri sevindirdi.

benzin.webp

EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz'ın 20 Şubat'taki açıklamasında "Rafinerilerin gerekli adımı hızla atmasını ve marj oranını gönderdiğimiz yazı doğrultusunda güncellemesini bekliyoruz. Yapılacak güncelleme neticesinde benzin ve motorinde 1 ila 1,5 TL düzeyinde bir indirim olacaktır." ifadelerini kullanmıştı.

motorin.webp

Bu açıklamaların ardından benzin ve motorine indirim geldi. Bu gece motorinin litre fiyatına 1 lira 35 kuruş indirim uygulandı. Bahsi geçen indirimin ardından Konya'da motorinin litre fiyatı 42 lira 11 kuruşa geriledi. Konyalılar yeni fiyatı sevinçle karşıladı. Nakliye sektöründe faaliyet gösteren Ali Çelik isimli vatandaş, "Devletimizden Allah razı olsun. Bu indirim yeni bir başlangıcın habercisi. Maliyetler düştüğü için ekonomi canlanacak" sözleriyle sevincini dile getirdi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum