AK Parti'nin Konya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı netleşti

AK Parti'nin Konya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı netleşti

AK Parti'nin Konya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı netleşti. Edinilen bilgilere göre AK Parti'nin adayı, mevcut Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay oldu. Altay'ın ismi, 15 Ocak'ta kamuoyuna duyurulacak

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin bazı belediye başkan adaylarını geçtiğimiz hafta açıkladı. 31 Mart'ta yapılacak mahalli idareler seçimi için 10 büyükşehir ve 16 ilin belediye başkan adayı açıklandı. Gözler, AK Parti'nin kalesi olarak görülen Konya'ya çevrildi. Konya'da AK Parti'nin adayı merak edilirken, Merhaba Gazetesi'nin edindiği bilgilere göre mevcut Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay'ın ismi adaylık için netleşti. Altay'ın ismi kamuoyuna aralarında Ankara, İzmir, Adana ve Trabzon gibi büyükşehirlerin de bulunduğu adayların açıklanacağı gün olan 15 Ocak'ta duyurulacak.

UĞUR İBRAHİM ALTAY KİMDİR?

Uğur İbrahim Altay, 1974 yılında Konya'da doğdu. 1985 yılında ilköğretimini Selçuk İlkokulu'nda ve Mevlana Ortaokulu'nu 1988 yılında, liseyi ise Konya Gazi Lisesi'nde 1991 yılında tamamladı. 1997 yılında Selçuk Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği bölümünden mezun oldu. Uğur İbrahim Altay, bir yıl süreyle Proje Mühendisi olarak görev yaptıktan sonra 1999 yılında 263. dönem yedek subay olarak Şırnak'ta vatani görevini yerine getirdi. Uğur İbrahim Altay, 2004-2008 yılları arasında TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Konya Şubesi Başkan Yardımcılığı görevini üstlendi. Ardından, 2008 yılında TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Konya Şube Başkanlığı'na seçildi. 29 Mart 2009 seçimleri sonrasında Selçuklu Belediye Başkanlığı görevine başlayan Uğur İbrahim Altay, 30 Mart 2014 seçimleriyle Selçuklu Belediye Başkanlığı görevine 2. kez seçildi. Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından 03 Mayıs 2018'de Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na seçilen Uğur İbrahim Altay, 31 Mart 2019 seçimlerinde Konya Büyükşehir Belediye Başkanı olarak yeniden seçildi. Uğur İbrahim Altay, 2022 yılında Güney Kore'nin Daejeon kentinde gerçekleşen UCLG Dünya Kongresi Başkanlık Seçimleri'nde, Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Teşkilatı (United Cities And Local Governments-UCLG) 2023-2024 Dönemi Başkanlığı'na seçildi. Ekim 2023 tarihinde Konya'da gerçekleştirilen UCLG Dünya Konseyi'nde görevi devralan Uğur İbrahim Altay, Cumhuriyetimizin 100. yılında dünya genelinde 240 binden fazla belediyeyi bir araya getiren UCLG Dünya Belediyeler Birliği Başkanlığı görevini sürdürmektedir. Uğur İbrahim Altay, Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve aynı zamanda Dünya Belediyeler Birliği Başkanlığı görevlerinin yanı sıra; Türk Dünyası Belediyeler Birliği Başkanlığı, Tarihi Şehirler Birliği (League of Historical Cities-LHC) Başkan Yardımcılığı, Uluslararası Tarım Şehirleri Birliği Yönetim Kurulu Başkanlığı, İslam Başkentleri ve Şehirleri Birliği (Organization of Islamic Capitals and Cities-OICC) Yönetim Kurulu Üyeliği, Anadolu Medeniyetleri Belediyeler Birliği Başkanlığı, Konya Belediyeler Birliği Başkanlığı görevlerini yürütüyor. Uğur İbrahim Altay, evli ve üç çocuk babasıdır.

EMRE ÖZGÜL

Kaynak:Emre Özgül

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum