AK Parti'den önemli itiraf

AK Parti'den önemli itiraf

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, vatandaşların uzun zamandır tepki gösterdiği konuda dikkat çeken bir itirafta bulundu.

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Milat gazetesine yapmış olduğu açıklamada önemli bir itirafta bulundu. Vatandaşların uzun zamandır tepki gösterdiği İstanbul Sözleşmesi’ne ilişkin konuşan Kurtulmuş, dikkat çeken sözler sarf etti.

Milat’ın aktardığına göre Kurtulmuş, İstanbul Sözleşmesi’nin içeriğinde Türkiye toplumunun hatta dünyadaki bütün toplumların ana eksenini oluşturan aile değerlerinin zedelenmesine neden olabilecek bazı sözler olduğuna vurgu yaptı.

““CİNSEL TERCİH” İFADELERİ ÜZERİNDEN TOPLUMSAL TEMEL DEĞERLERİ ZEDELEMEYE DÖNÜK BİRTAKIM ART NİYETLİ ÇALIŞMALARIN OLDUĞUNU BİLİYORUZ”

Milletin, AK Partili hatta diğer partilerden seçmenlerin bu konudaki taleplerine kayıtsız kalamayacaklarını söyleyen Numan Kurtulmuş, İstanbul Sözleşmesi’nin serüvenin iyi bildiğini dile getirerek, “Sözleşmeyi iyi okudum ve sözleşmenin serüvenini iyi biliyorum. Maalesef birtakım aile değerlerinin ortadan kaldırılması, ailenin yıpratılması amacıyla Türkiye’de ve dünyanın her yerinde özellikle de “cinsel tercih” ifadeleri üzerinden toplumsal temel değerleri zedelemeye dönük birtakım art niyetli çalışmaların olduğunu biliyoruz. Ama İstanbul Sözleşmesi’ni aileyi zayıflatacak çalışmaların tek sebebi gibi görmemek gerekiyor. Öte yandan ‘biz kadına yönelik şiddeti sonlandırmak için İstanbul Sözleşmesi’ne sıkı sıkıya yapışmak zorundayız’ anlayışı da son derece yanlış. Türkiye’nin bugünkü hukuk mevzuatında kadına karşı şiddeti önlemeye yönelik olarak çok sayıda hukuki düzenleme var. Gerekirse yeni yasal önlemler de alırız. Ailede kadın ve erkeği sürekli olarak husumet ve rekabet üzerinden konumlandırmak çok yanlış. Şiddetle mücadelenin tarafındayız, ama şiddetle mücadele ederken bir genelleme yaparak aile kavramını yok edemeyiz.” diye konuştu.

“ZATEN GENİŞ ÖLÇÜDE TOPLUMU RAHATSIZ EDEN DE BUDUR”

Sözleşmenin içeriğinde Türkiye toplumunun hatta dünyadaki bütün toplumların ana eksenini oluşturan aile değerlerinin zedelenmesine neden olabilecek bazı sözler olduğuna vurgu yapan Kurtulmuş, “Zaten geniş ölçüde toplumu rahatsız eden de budur. Örneğin, 4.madde 3.fıkrada geçen “cinsel tercih” ifadesi. Ayrıca toplumsal cinsiyet kavramı üzerinden sarf edilen cinsiyetin kurgulanabilirliğine dair bir bakış açısı ortaya sürülüyor. Yine aynı şekilde namus, âdet, gelenek gibi toplumsal cinsiyet eşitliğini engelleyen hususlarla mücadele edilmesi gibi sözlerin yer almış olması Türkiye toplumunun büyük bir kısmını rencide ediyor, rahatsızlık veriyor. Biz siyaset yaparken toplumun ne düşündüğünü, ne hissettiğini ve milletimizin ne beklediğini yerinde tespit etmeye gayret ediyoruz. Bu kanaate karşı bigâne kalınamaz. Nasıl İstanbul Sözleşmesi bir hukuki süreç takip edilerek, icabı yerine getirilerek kabul edildiyse gerekirse yine usulüne uyarak bu sözleşmeden çıkılır” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.