Ailede sorun var

Ailede sorun var

Çocuk Dostu Şehir Konya Projesi kapsamında Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Vakıf İnsan-PDR Hizmetlerinde Alan Çalışmaları Sempozyumu" yoğun katılımla gerçekleşti

Dedeman Otel'de gerçekleştirilen sempozyuma Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ve İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy'un yanı sıra çok sayıda eğitimci ve psikolojik danışmanlık ve rehberlik (PDR) uzmanı katıldı. Sempozyumun açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy, çevrenin insan üzerindeki etkilerinin hayli fazla olduğuna dikkat çekti. Aile içi şiddetin önlenmesi noktabında PDR uzmanlarına büyük iş düştüğünü belirten Gürsoy, "Ailede sorunlar var. Sanay dünyanın yaygınlaşmasıyla sorunlar arttı. Bataklığın kurutulması şart. Yoksa sorunlar kökünden çözüme kavuşturulmaz" açıklamasında bulundu.

KÜLTÜREL FAALİYETLER ÖNEMLİ

Sempozyumda konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek de, kültürel ve sosyal çalışmaların park ve yol faaliyetlerinden önemli olduğuna vurgu yaptı. Konya'da yeni belediyecilik anlayışının hakim olduğunu, belediyelerin kültürel ve sosyal faaliyetlere ağırlık verdiğini söyleyen Akyürek, okulların eksiklerinin giderilmesi için de efor sarf ettiklerini kaydetti. Vakıf İnsan Projesi'nin önemli olduğunu ifade eden Akyürek, Konya'nın vakıf şehri olduğunu, şehrin sivil toplum kuruluşu ve vakıf kurumu sıralamasında üst sıralarda olduğunu dile getirdi.

ŞEHİR OLUMSUZLUKLA ANILMASIN

Konya gibi şehirlerin olumsuzlukla anılmasını istemediğini söyleyen Akyürek, "Şehrimiz restorasyon, yardımlaşma ve hizmetler noktasında birçok ödül aldı. Çocuk dostu şehir ödülünü de alırız inşallah. Çocuk dostu olmayan şehirler gelecekte kendine yer bulamaz. Şehirlerin geleceği çocuk ve aileye bağlıdır. Bu noktada Konya'nın dört bir yanında hizmet veren ve şehrin en ücra köşelerinde rehberlik ve danışmanlık hizmeti veren PDR uzmanlarına önemli görevler düşüyor. Konya'da bine yakın PDR uzmanı var. Sempozyuma destek veren uzmanlara teşekkür ediyorum" diye konuştu.

KERİM ATICI

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.