Ahlak ve maneviyat düsturu ile eğitim verilecek

Ahlak ve maneviyat düsturu ile eğitim verilecek

Okulların yaz tatiline girmesi ile birlikte Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Konya Şubesi, ‘Yaz Etkinlikleri ’ne yönelik hazırlıklarını tamamladı.

TÜM KONYALILARI YAZ ETKİNLİKLERİMİZE BEKLİYORUZ

Konya’da bu yıl yaz etkinliklerini 35 farklı noktada düzenleyeceklerini tüm öğrencileri beklediklerini ifa eden Anadolu Gençlik Derneği Konya Şube Başkanı Durmuş Ali Kara, “Bu yıl Konya’da 20 farklı bölgede yaz etkinliklerimizi tertip edeceğiz. İlçelerimizde bulunan temsilciliklerimiz ile koordineli bir şeklîde bu yaz da her yaz olduğu gibi çocuklarımız Önce Ahlak ve maneviyat düsturu ile en iyi şeklîde yaz eğitimlerini almalarını çalışacağız” diye konuştu.

adsiz.jpg

EĞLENİRKEN ÖĞRETMEYE ÇALIŞACAĞIZ

Yaz etkinliklerinin amacının çocuklara eğlenirken öğretmeyi hedeflediklerini belirterek şunları söyledi “Yaz Etkinliklerinde ilk amacımız ortaokullu öğrencilere çeşitli sosyal etkinliklerle eğlenerek ve sevdirerek Kur’an-ı Kerim öğretmektir. Ayrıca adab-ı muaşeret, çevre bilinci, ilk yardım, akıl ve zeka oyunları, robotik kodlama, sosyal medya kullanımı gibi öğrencilerin kişisel gelişimine katkı sağlayacak dersler de yer alacak. Sosyal medya bağımlılığı ile risk altında olan ortaokullu gençlerimize ekran süresini azaltarak sosyalleşmeleri, takım ruhunu öğretmek amacıyla temalar belirledik. Yaz Etkinliklerinde sadece öğrenciler olmayacak velilerimize yönelik Teknoloji ve Oyun Bağımlılığı, Aile İçi İletişim konularında seminerler düzenleyeceğiz. Yaz Etkinlikleriyle bu yaz bizimle bir başka olacak. Herkesin evladını gönül rahatlığıyla ve güvenerek teslim edebileceği ‘Önce Ahlak ve Maneviyat’ sloganıyla kırk yedi yıldır ülkemizde gençliğe yönelik en hayırlı çalışmaları yapan Anadolu Gençlik Derneğimizin temsilciliklerine veli ve öğrencilerimizi Yaz Etkinlikleri için bekliyoruz.”

adsiz-001.jpg

“İNSANLIĞA HAYIRLI NESİLLER YETİŞTİRECEĞİZ”

Yaz etkinlikleri ile Kur’an-ı Kerim’i öğretmek ve O’na uygun yaşama bilincini geliştirmenin öncelikli hedefleri olduğunu dile getiren Kara, “Amacımız, Yaratıcıyı tanıyan ve O’na karşı olan sorumluluklarının bilincinde olan nesiller yetiştirmek. Gençlerin fiziksel, zihinsel ve ahlaki gelişimlerine yardımcı olmaya çalışıyoruz. Ortaya çıkarılabildiğinde birbirinden farklı ve özel birçok yeteneklerinin olduğu hepimizin malumudur. Önemli olan bu yeteneklerin farkına varmalarını sağlayacak projeler üretirken aynı zamanda insani değer ve doğrularını unutmamalarını sağlamaktır. Ailesi, sosyal çevresi ile olan ilişkileri sağlıklı bireyler yetiştirmek bu programının başlıca amaçlarındandır.” diyerek çevresinde yaşanan olaylara karşı kayıtsız kalmayan bir gençliği yetiştirecek eğitim modelinin şifrelerini verdi.

YAZ ETKİNLİKLERİ KAYIT İÇİN

Anadolu Gençlik Derneği Konya Şubesi Ortaokul Komisyonu’nun, ortaokul öğrencilerine yönelik düzenlediği kâşif grupları sayesinde öğrenciler sadece yaz döneminde değil, sene boyunca eğitimlerden faydalanabiliyorlar. Yaz Etkinliklerine kayıt yaptırmak isteyen öğrenciler AGD İl ve ilçe temsilciliklerinden kayıt yaptırabilirler.”

SAİT ÇELİK

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.