AGD’den ‘liseler İftarı’

AGD’den ‘liseler İftarı’

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) liseli gençleri ‘Türkiye Geneli Liseler İftarı’nda buluşturdu.

‘Sevgi ve Kardeşlik’ sloganıyla 49. döneminde faaliyetlerine devam eden AGD, Liseler Komisyonu il, ilçe ve temsilcilikleriyle her mahallede, her lisede çalışmalarını sürdürüyor

AGD Liseler Komisyonu da "Sofralarda Buluşuyoruz" sloganıyla liseli gençleri "Türkiye Geneli Liseler İftarı" programında buluşturdu.

Türkiye'nin çeşitli il, ilçe ve mahalle temsilciliklerinde iftar için bir araya gelen liseli gençler çevrimiçi toplantı yoluyla da Türkiye'nin dört bir tarafından gençlerle buluşma imkânı yakalayarak kardeşliklerini pekiştirdi.

Konya’da gerçekleştirilen iftar programında ise yaklaşık 200 liseli genç Arifan Öğrenci yurdunda iftar sofrasında buluştu.

Çevrimiçi (online) gerçekleştirilen program Isparta Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesi 10. Sınıf öğrencisi Muhammed Emin Mol’un Kur'an-ı Kerim tilaveti ve ardından AGD Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Ziyaüddin Kılınç’ın selamlama konuşmalarıyla başladı.

BİZİM HAYALİ OLMAYAN KAHRAMANLARIMIZ VAR

AGD Genel Başkan Yardımcısı, Liseler Komisyon Başkanı Ahmet Ziyaüddin Kılınç şunları söyledi: “Biliyorsunuz Ramazan ayı bir diğer ismiyle cihat ayıdır. Bildiğiniz gibi cihat denildiği zaman bizim önümüzde her anlamda çok fazla örneklik teşkil eden tarihi şahsiyetlerimiz mevcut. Bizim hayali olmayan gerçek kahramanlarımız var. Kafkasya’da Şeyh Şamil’den Libya’da Ömer Muhtar’a, Doğu Türkistan’da Osman Batur’dan Amerika’da Malcolm X’e, Filistin’de İzzettin El Kassam’dan Bosna’da Aliya Izzetbegoviç’e ve Türkiye’de Necmettin Erbakan’a kadar… Bunların her biri yaşanmış ve bir insan ömrüne neler sığdırabileceğini göstermiş gerçek kahramanlarımızdır. Bu kahramanlarımızın hayatlarını öğreneceğiz. Onları birer rol model gibi değerlendirmeye çalışacağız. İnsanlık tarihinin başlangıcından bu yana devam eden Hak-Batıl mücadelesinde üzerimize düşen, sadece batılın karşısında olmak değil aynı zamanda hakkın hâkim kılınması için de çalışmak olduğunu biliyoruz. Bu anlamda günümüzde yaşadığımız süreci de göz önüne alarak sadece Filistin’de insanlara ve Müslüman kardeşlerimize zulmeden Siyonist İsrail’in karşısında durmak yetmez. İsrail’e karşı hakkın hakimiyeti için de bütün gücümüzle çalışmamız gerekmekte. Ramazan bir cihad ayıdır. Filistin’de bu Ramazan Ayı’nda cihadın her aşamasına şahit olduyoruz, bizlerin de bu anlamda bulunduğumuz her yerde elinden, dilinden gelen her türlü gayreti göstermesi gerekmektedir.”

Program selamlama konuşmalarının ardından Muhammed Emin Özdemir’in ettiği dua ve Karavan Grubu öğrencilerinin ezgi dinletileriyle sona erdi.

Kaynak:Sait Çelik

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.