AGD'den kaybedeni olmayan yarışma

AGD'den kaybedeni olmayan yarışma

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) ve Millî Gençlik Vakfı tarafından yaklaşık 10 yıldır düzenli olarak gerçekleştirilen Siyer-i Nebi sınavı, bu yıl 9 Aralık’ta Türkiye genelinde lise öğrencilerinin katılımıyla eş zamanlı olarak gerçekleştirildi.

Sınav esnasında Ankara’nın Pursaklar ilçesinde bulunan Adnan Menderes İmam Hatip Ortaokulu’nu ziyaret eden AGD Genel Başkanı Salih Turhan, yarışma sürecini yakından takip etti.

Anadolu Gençlik Derneği (AGD)-Milli Gençlik Vakfı’nın (MGV) her yıl binlerce gencin katılımıyla düzenlediği Gençler Efendimizin İzinde Siyer-i Nebi Yarışması, bu dönem liseler düzeyinde büyük bir heyecan ve yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Türkiye’nin her yerinde yüz binlerce öğrencinin katıldığı Siyer-i Nebi Yarışması’nda öğrenciler Şerafettin Kalay’ın “Alemlere Rahmet Olarak Gönderilen Elçi Hz. Muhammed (S.A.V.)” kitabından sorumlu tutuldu.

SALİH TURHAN ÖĞRENCİLERİ ZİYARET ETTİ

Anadolu Gençlik Derneği (AGD)-Milli Gençlik Vakfı (MGV) Genel Başkanı Salih Turhan, Türkiye’nin dört bir yanında yüzlerce noktada eş zamanlı olarak yapılan sınava giren öğrencileri Ankara’da ziyaret etti. Ziyarette Turhan, sınav hakkında bilgi alırken, sınav ile ilgili değerlendirmelerde de bulundu. Turhan, hem Türkiye’de hem de İslam dünyasında ihtiyacın sevgi ve kardeşlik olduğunu belirterek, “Gençlerimizin, ‘âlemlere rahmet’ olarak gönderilmiş olan Peygamberimiz Hz. Muhammed’in (S.A.S.) hayatını okumaları, öğrenmeleri bu yaşam örnekliğini kuşanmaları hepimizin hayrına olacaktır” dedi.

“İSLAM BÜTÜNÜYLE İNSANIN YAŞAMASI İÇİN GÖNDERİLMİŞ BİR DİNDİR”

Siyer-i Nebi sınavına yüz binlerce gencin katıldığını belirten Turhan, aileler ile birlikte milyonlarca kişinin Hz. Muhammed’in hayatına odaklandığına dikkat çekerek, “Elbette bu yarışmanın katılımcılarını hoşnut edecek sürpriz hediyelerimiz olacak. Biz en güzel hediyenin tüm katılımcıların zamanlarını Efendimizin örnek hayatını öğrenmeye ayırmaları olarak görüyoruz. Öte yandan, İslam’ı ya da siyeri sadece ve sadece bilmenin bir karşılığı olduğunu da düşünmüyoruz. Çünkü İslam bütünüyle insanın yaşaması için gönderilmiş bir dindir ve Efendimiz ise tutum ve davranışları ile hepimiz için örneklik teşkil eden bir önderdir. Bu örneklik, tüm zamanlara ve mekânlara seslenmektedir” ifadelerini kullandı.

“ETKİNLİKLERİMİZ İLE ÖĞRENCİLERİMİZİ GELECEĞE TAŞIYORUZ”

Yüzlerce farklı ilçe ve binlerce farklı okuldan başvuru yapıldığını söyleyen Anadolu Gençlik Derneği Liselerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Kılınç, yarışmaya gelen yoğun ilginin geleceğe dair umudu artırdığını ifade ederek, “Sınava katılsın veya katılmasın bütün öğrencilerimizle buluştuğumuz etkinliklerimizde öğrencilerimizi geleceğe hazırlıyoruz. Ben buradan Efendimizi (S.A.S.) öğrenmek için yarışmaya katılan bütün kardeşlerimizi tebrik ediyor, bütün öğrencilerimizi Karavan Gruplarımızda eğlenmeye ve öğrenmeye davet ediyorum. AGD, ‘Bir yıl sonrasını düşünüyorsanız bir tohum ekin, 10 yıl sonrasını düşünüyorsanız bir fidan dikiniz, 100 yıl sonrasını düşünüyorsanız bir insan yetiştiriniz’ anlayışı ile hareket etmiş ve bugün misyonu ve vizyonu ile bütün insanımızı kucaklayan, teknolojiyi kullanan, ilmi akademik seviyeli çalışmaları ile insanımızdan aldığı gücü yine onların istifadesine sunan özelliği ile çalışmalarına devam etmektedir” ifadelerine yer verdi.

YARIŞMADA DERECEYE GİRENLER, MEKKE’NİN FETHİ VE KUDÜS GECESİ’NDE AÇIKLANACAK

Yüzlerce noktada binlerce gencin katılımıyla gerçekleşen Gençler Efendimizin İzinde Siyer-i Nebi Liseler Düzeyi Yarışması’nda ilçe, il ve Türkiye genelinde dereceye girenler 31 Aralık 2023 gecesi düzenlenecek olan Mekke’nin Fethi ve Kudüs Gecesi programında açıklanacak. Ayrıca katılımcılar, efendimizinizinde.com adresinden yarışma sürecini takip edebilecekler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.