AGD 250 bin Kur’an-ı Kerim hediye edecek

AGD 250 bin Kur’an-ı Kerim hediye edecek

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) İstanbul Şubesi, Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği işbirliğiyle “250 bin Kur’an-ı Kerim Hediye Ediyoruz” projesi başlatmıştı.

Projenin detaylarına ilişkin soruları cevaplayan AGD İstanbul Şube Başkanı Yunus Genç, “Biz istiyoruz ki her gencimizin şahsına özel bir Kur’an’ı olsun, hayatı boyunca onunla Kur’an okumayı öğrensin, onunla her gün hemhal olsun, hatta onunla hafızlık yapsın” diye konuştu.

Çanakkale’de şehit olan 250 bin Mehmetçik anısına “250 bin Kur’an-ı Kerim Hediye Ediyoruz” projesiyle başta Afrika’da ve Türkiye’de olmak üzere 250 bin ihtiyaç sahibine Kur’an-ı Kerim hediye edilecek. Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin yardım ulaştırdığı mazlumlara hediye edilecek Kur’an-ı Kerim’ler yardımseverlerin katkısıyla temin ediliyor. AGD İstanbul Şube Başkanı Yunus Genç, bu önemli projeye ilişkin açıklamalarda bulundu.

“GENÇLERİMİZE KAPIMIZ AÇIK”

Başkanım “250 bin Kur’an-ı Kerim Hediye Ediyoruz” projesinden önce AGD’yi kısaca bir sizden dinlemek isteriz.

İnançlı ve fedakâr nesillerin yetiştirilmesi amacıyla hareket eden AGD, gençliğin içinde bulunduğu meselelerle ilgileniyor ve bu meselelerin meşru dairede çözülmesi için çaba sağlıyor. Günümüzdeki modern sistem, ahlak ve inancı bireysel, içe dönük olarak yaygınlaştırdığı bir dönemde AGD, ‘Önce ahlak ve maneviyat’ düsturuyla mücadelesini ortaya koymaktadır. Biz hayatın dünyevi şeylerden ibaret olmadığını, hayatın aslında iman ve cihat olduğu şuurunu gençlerimize ulaştırmaya çalışıyoruz. İlkokulda, ortaokullarda, liselerde, üniversitede ve hatta lisansüstü eğitimde olan tüm gençler ve eğitimini bitirmiş tüm gençlerimize kapımız açık. AGD’mizin ilgili komisyonlarıyla eğitimin tüm aşamalarındaki gençlerimizle uygun koşullarda çalışmalar yürütüyoruz. Proje kapsamında 250 bin Kur’an-ı Kerim hediye ediyoruz çünkü tüm çalışmalarımız Kur’an-ı Kerim’le ilgilidir.

“KUR’AN-I KERİM HER İŞİMİZDE BİZİM REHBERİMİZDİR”

AGD’nin tüm çalışmalarının Kur’an-ı Kerim ile ilgili olduğunu söylediniz. Kısaca bunu da açabilir misiniz?

Mushaf-ı Şerif’e hürmeti dolayısıyla ayağını uzatıp istirahat etmeyi edebine yakıştıramayan bir ecdadın torunları olarak Kur’an-ı Kerim her işimizde bizim rehberimizdir. Kur’an-ı Kerim’in hükümlerini hayatımızın vazgeçilmez prensipleri haline getirmek temel gayelerimizin başında gelmektedir. Kur’an ayı olarak adlandırılan Ramazan-ı Şerif’i idrak ettiğimiz bu dönemlerde hepimiz Allah kelamına daha çok önem veriyoruz. Anadolu’nun gençlik hareketi olan AGD, Kur’an-ı Kerim değerleri üzerine kurulmuş, ‘Önce ahlak ve maneviyat’ düsturuyla faaliyet göstermektedir.

“HER GENCİMİZİN ŞAHSINA ÖZEL BİR KUR’AN’I OLSUN”

Şimdi “250 bin Kur’an-ı Kerim Hediye Ediyoruz” projesinden bahsedebilir misiniz? Bu projenin amacı nedir?

Biz istiyoruz ki her gencimizin şahsına özel bir Kur’an’ı olsun, hayatı boyunca onunla Kur’an okumayı öğrensin, onunla her gün hemhal olsun, hatta onunla hafızlık yapsın. Çantasında kolayca taşısın ve her mekânda ona müracaat edip huzur bulsun. Her türlü fuhşiyatın gençlerin gözleri önüne serildiği ve rahatlıkla ulaşıldığı böyle bir dönemde Kur’an-ı Hakim’i gençlerimizin gündemine sokmak, onlara Kur’an’a ulaşmaları için pratik bir yol sunmak en hayırlı bir hizmet olacaktır. AGD İstanbul Şubesi olarak insanımızın özellikle de gençlerimizin Kur’an-ı Kerim ile buluşmasını ve onu başucu kitabı olarak sürekli okumasını sağlamak amacıyla bu çalışmayı geçtiğimiz ay başlattık. Bu kapsamda Afrika ve Türkiye başta olmak üzere ihtiyaç sahiplerine Kur’an-ı Kerim hediye ediyoruz.

“ONLINE ALTYAPI VASITASIYLA PROJE ŞEFFAF BİR ŞEKİLDE TAKİP EDİLEBİLİR”

Proje nasıl ilerliyor? Projenin işleyişi hakkında detay verebilir misiniz?

Çalışmamızın teknik süreçlerini yönetmek amacıyla online sistemler oluşturduk. Kur’an-ı Kerim bağışından hediye talebine ve gerekli yerlere ulaştırılmasına kadar tüm işlemler ‘www.250binkuran.com’ internet sitesi üzerinden ve bizim projeye özel ürettiğimiz dijital altyapı vasıtasıyla yürütülüyor. Her vatandaşımız online altyapı vasıtasıyla şeffaf bir şekilde projenin nasıl işlediğini takip edebilir. Geçtiğimiz ay başlattığımız projemizin ilk etabında Kur’an-ı Kerim hediyelerini tespit etme ve kabul etme bağlamında talep toplama sürecini başlatmış oluyoruz. Kur’an-ı Kerim hediye etmek isteyen bağışçılarımız, oluşturulan web sitesi, il merkezimizdeki çağrı merkezi ve ilçe merkezlerimizdeki sorumlularımız vasıtasıyla bağış işlemlerini yapabileceklerdir. İkinci etapta ise gelen hediye Kur’an-ı Kerim’ler hızlı bir şekilde talep edilen yerlere yine aynı yollarla ulaştırılıyor.

“İNSANİ YARDIMLARLA BİRLİKTE KUR’AN-I KERİM’LERİ DAĞITIYORUZ”

Kur’an-ı Kerim 250 bin kişiye nasıl ulaşıyor? 

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğimizin dağıtım ağından faydalanıyoruz ve biz de kendi imkânlarımızı kullanıyoruz. Aynı zamanda projemizin web sitesi olan ‘www.250binkuran.com’ internet adresi üzerinden gelen taleplere göre Kur’an-ı Kerim’leri ulaştırıyoruz. Dağıtım sürecinde ise yine Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğimizin hem yurtiçi hem de yurtdışı dağıtımındaki yetkin dağıtım kanallarından istifade etmiş olacağız. Ayrıca hediye Kur’an-ı Kerim bağışı yapmak isteyen kurumsal ve bireysel bağışçılarımızın dağıtım sürecindeki taleplerini de dikkate alma gayretinde olacağız.

“250 BİN SAYISI ALELADE SEÇİLMİŞ BİR RAKAM DEĞİLDİR”

Son olarak proje kapsamında dağıtılacak Kur’an-ı Kerim sayısının neden 250 bin olduğunu açıklayabilir misiniz?

Tabii ki çalışmamızın sloganındaki 250 bin sayısı alelade seçilmiş bir rakam değildir. Çanakkale’de dini ve istiklali için can veren 250 bin şehidimize atfen bu sayı özellikle seçilmiştir. Şehadeti dualarının en başına koyan bir gençlik hareketi olan AGD olarak onları her fırsatta anmak istiyoruz. Bu vesileyle tüm şehitlerimize Rabbimizden rahmet diliyoruz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.