Afgan heyeti Konyayı ziyarete geldi

Afgan heyeti Konyayı ziyarete geldi

Afganistan Kuzcan kenti İrşad Hac ve Evkaf Vakfı Başkanı Abdurrahim İslamyar ve beraberindeki heyet bir dizi inceleme ve araştırmalarda bulunmak üzere Konyaya geldi

Konya’yı gezileri sırasında ilk olarak İl Müftüsü Şükrü Özbuğday’ı makamında ziyaret eden heyet Müftü Özbuğday ile uzun süre sohbet etme imkanı buldu.  Özbuğday, ziyarette, dost ve kardeş ülke Afganistan’dan gelen heyetin ziyaretinden büyük mutluluk duydukların söyledi.

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın son yıllarda Müslüman ülkelerle diyalogu daha fazla artırdığını ifade eden Özbuğday, “Afganistan’dan ülkemize gelen öğrencilere dini eğitimlerini burada, aldıkları burslarla tamamlıyor. Konya’da da Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde 100 civarında Afganlı öğrenci okuyor'. Biz Konya olarak başta öğrencilerimiz olmak üzere herkese gerek desteği veriyoruz. Afganistan Heyeti’de ziyaretlerinde bunu görecekler” diye konuştu.

Afganistan Kuzcan kenti İrşad Hac ve Evkaf Vakfı Başkanı Abdurrahim İslamyar ise iki dost ülke arasındaki ilişkilerin her geçen gün daha da arttığını dile getirerek, bundan büyük mutluluk duyduğunu söyledi. İslamyar, “Türkiye’nin eğitim alanındaki Afganistanlı öğrencilere katkıları çok önemli boyutlardadır. Bundan dolayı bu katkıları esirgemeyenlere teşekkür ediyoruz. Türkiye ziyaretimizde olumlu intibalar edindik. Bizi oldukça sıcak karşıladılar. Özellikle Konya ziyareti bizim için çok önemli idi. Afganistan’ın Belh kentinde dünyaya gelen ve bu gün tüm dünyanın hoşgörüsüne ihtiyacı olan Hazreti Mevlana’nın burada olması ayrı bir önem arz ediyor bizim için. Bizlere gerek Türkiye’de gerek Konya’da büyük ilgi gösteren tüm idareciler ve Türk halkına teşekkürlerimizi sunuyoruz. İnşallah bu gezilerimiz ve aramızdaki dostluk rüzgarları her geçen gün artacak” dedi. Ziyaret sonunda Özbuğday, İslamyar ve heyettekilere çeşitli hediyeler verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.