Abdulkadir Karaduman: Spor müsabakaları iftara göre düzenlensin

Abdulkadir Karaduman: Spor müsabakaları iftara göre düzenlensin

Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, spor müsabakalarında sporcuların maç esnasında oruçlarını açtığını hatırlatarak, Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu’na sorular yöneltti.

Ramazan ayında spor müsabakalarının iftar saatine göre düzenlenmesi gerektiğine dikkat çeken Karaduman, bakanlığın iftar vaktine göre bir düzenlenme çalışması olup olmadığını sordu.

Saadet Partisi Konya Milletvekili ve Gençlik Kolları Genel Başkanı Abdulkadir Karaduman, futbol maç saatlerinin iftar vaktine göre düzenlenmesi gerektiğini söyledi.  Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun yanıtlaması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı’na soru önergesi veren Karaduman, Ramazan ayında maç saatleriyle ilgili bir düzenlemenin yapılıp yapılmayacağını sordu.

İFTAR VAKTİNE YÖNELİK BİR BEKLENTİ VAR

Ramazan ayının birinci gününde oynanan TFF 1. Lig maçı esnasında oyuncuların oruçlarını açtığı görüntülerin basına yansıdığını hatırlatan Karaduman, “Çeşitli zamanlarda maç saatlerinin değiştirildiği, bazı günlerde ise maç oynatılmadığı biliniyor. Ramazan aylarında Süper Lig, TFF 1. Lig ve diğer resmi turnuvalarda maç saatinin iftar vaktine göre düzenlenmesi yönünde bir beklenti vardır” ifadelerini kullandı. 

HERHANGİ BİR ÇALIŞMA YAPILACAK MI?

Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu’na 3 soru yönelten Karaduman, “Süper Lig, TFF 1. Lig ve diğer resmi turnuvalarda Ramazan ayı süresince maç saatlerinin iftar vaktine göre düzenlenmesine ilişkin bir çalışmanız olacak mıdır? Çeşitli sebeplerle maçların saati değişiyorken oruç ibadetinin maç saatinin değiştirilmesini gerektiren bir durum olarak görülmemesinin sebebi nedir?  Tüm spor branşlarındaki bütün resmi turnuvalarda düzenlemeler yapılırken bu hassasiyetle karar almanız yönündeki beklentilere karşılık cevabınız nedir?” diye sordu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum