ABD'li banka açıkladı! Dolar kuru büyük düşüş yaşayacak

ABD'li banka açıkladı! Dolar kuru büyük düşüş yaşayacak

ABD'nin köklü bankalarından Citibank'ın dolar düşecek iddiası ABD'deki piyasaları karıştırdı. Bankaya göre dolar büyük düşüş yaşayacak.

Dolar kuru geçtiğimiz hafta yaşadığı düşüşü bu hafta çıkış olarak yakaladı. Dolar kuru 7 lira 72 kuruş seviyesine çıkarken piyasalar 19 Kasım'da Merkez Bankası'nın faiz kararına odaklandı. Merkez'in alacağı faiz kararının etkileri ise perşembe gününden sonra belli olacak.

DOLAR YÜZDE 20 DEĞER KAYBEDECEK

Piyasalar Merkez Bankası'nın alacağı aksiyonu beklerken ABD'nin en köklü bankalarından Citibank'tan bir dolar açıklaması geldi. Citibank koronavirüse karşı geliştirilen aşı çalışmalarının, halen devam etmekte olan gevşek para politikası nedeniyle 2021 yılında doların yüzde 20 değer kaybedebileceğini rapor olarak yayımladı.  Yayımlanan tahminde iki ilaç şirketinin koronavirüs aşısını geliştirdiğini açıklamasının etkili olduğu belirtiliyor.

DOLAR RAPORUNU YAYIMLADI

ABD'li Citibank'tan bankadan yayımlanan dolar raporunda "Uygun ve yaygın olarak dağıtılacak aşılar piyasaya çıktığında, bunun dolardaki aşağı yönlü yapısal trendde bir sonraki satış pozisyonlarına geçilmesine yol açacağına inanıyoruz. Böyle bakıldığında, dolardaki değer kaybının önden yüklemeli gerçekleşme olasılığı ve doların 2021’de yüzde 20 kadar düşme potansiyeli bulunuyor” ifadeleri kullanıldı.

Öte yandan Citibank'ın açıkladığı dolar tahmini ABD Merkez Bankası FED'in faiz oranlarını düşük tutmaya devam edeceği tahminine de dayandığı iddia ediliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.