907. Ordu Aybastı Perşembe Yaylası Güreş Ve Kültür Festivali Sona Erdi

907. Ordu Aybastı Perşembe Yaylası Güreş Ve Kültür Festivali Sona Erdi

Türkiye’nin ve Ordu’nun en eski tarihe sahip organizasyonlarından Aybastı Perşembe Yaylası Güreş ve Kültür Festivali’nin 907.

Türkiye’nin ve Ordu’nun en eski tarihe sahip organizasyonlarından Aybastı Perşembe Yaylası Güreş ve Kültür Festivali’nin 907.'si coşku içerisinde kutlandı.

Ordu’nun Aybastı ilçesinde bin 500 metre yükseklikte bulunan Perşembe Yaylası’nda bu yıl 907.'si düzenlenen ve bir hafta süren Yağlı Güreş ve Kültür Festivali sona erdi. Yaklaşık 150 bin kişinin katıldığı büyük festivalin son gününde güreşçiler er meydanına çıkarak kozlarını paylaştı. Tarihi yağlı güreşlerde başpehlivanlığı, daha önce üç defa kazanan Recep Kara, Mehmet Yeşil'i yenerek, dördüncü kez başpehlivan oldu.

Festivalle ilgili açıklamalarda bulunan Aybastı Belediye Başkanı İzzet Gündoğar, Türkiye’nin en eski festivalinin Perşembe Yaylası'nın meydanlarında 9 asırdır devam ettiğini belirterek, "Aybastı Perşembe Yaylası sıradan bir meydan değil, Türkiye’nin en eski tarihe sahip festivalinin yapıldığı, güreşlerin ve at yarışlarının 9 asırdır yapıldığı bir yer. Perşembe Yaylası birçok ilin ortak kullandığı bir yayladır. Türkiye'nin en fazla güreş seyircisinin toplandığı er meydanındayız. Şu an Perşembe yaylamızda 100 binin üzerinde insan var. Bu kadar insanı günübirlik ağırlamak çok güzel. Aybastı Belediyesi bünyesinde güreş takımı kurduk. 75 tane lisanslı güreşçimiz var. Amacımız, buradan milli takımlara, Kırkpınarlara yeni Recep Kara’lar, Ordulu Mustafa’lar, Davut’lar göndermek." şeklinde konuştu.

Festivale, AK Parti Ordu milletvekilleri İdris Naim Şahin ve İhsan Şener, Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun, Aybastı Kaymakamı Osman Bilici, Aybastı Belediye Başkanı İzzet Gündoğar ile on binlerce vatandaş katıldı.
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.