65 yaş üstüne bedava toplu ulaşımdan sonra şimdi de uçak bileti kıyağı!

65 yaş üstüne bedava toplu ulaşımdan sonra şimdi de uçak bileti kıyağı!

Türkiye genelinde 65 yaş üstüne ücretsiz toplu ulaşım zaman zaman tartışmalara neden oluyor. Şimdi de 65 yaş üstüne özel uçak bileti kampanyası dikkat çekti.

Türkiye'de seçim dönemlerinde gündeme gelen 65 yaş üstüne ücretsiz toplu ulaşımda yeni gelişme yaşandı. Uygulama 2013 yılında Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan şu açıklama ile başladı: 65 yaş üstü vatandaşlarımız, Devlet Demiryolları'nın şehir içi hatlarında deniz yollarının şehir içi hatlarında, belediyelerin şehir içi toplu taşıma hatlarında Türkiye genelinde ücretsiz seyahat edebilecek.

65-yas.jpg

VATANDAŞA GÖRE BU HAK ÖĞRENCİLERE VERİLMELİ

Bu uygulama uzun süredir devam ediyor. Son zamanlarda toplum içerisinde ise tepki çekiyor. Vatandaş, "65 yaş üstüne ücretsiz toplu ulaşım mantıksız. Bunun yerine öğrencilere ücretsiz toplu ulaşım imkanı tanınmalı" sözleriyle fikrini beyan ediyor.

thy.jpg

TÜRK HAVA YOLLARI 65 YAŞ ÜSTÜNE İNDİRİM KARARI ALDI

65 yaş üstüne ücretsiz toplu ulaşım kararı tartışılırken yeni bir adım Türk Hava Yolları'ndan geldi. Türk Hava Yolları (THY), 65 yaş ve üzeri yolculara yurt içi seyahatlerinde yüzde 25 indirim imkanı sağalama kararı aldı. Biletlerin satış dönemi 18 Mart 2024 - 16 Nisan 2024 olarak belirlendi. 16 Nisan 2024 tarihine kadar kampanyanın devam edeceği belirtildi. Böylece 65 yaş üstüne ücretsiz toplu ulaşımın ardından şimdi de indirimli bilet hakkı tanımlanmış oldu.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
15 Yorum