600 bin işçiyi şaşırtan teklif
600 bin kamu işçisinin Toplu iş sözleşmesi sürecinde beklenmedik bir olay yaşandı. Sözleşmede zam oranın ikinci ve sonraki 6’şar aylık dönemler için enflasyon oranında zam teklif edeceğini açıklamıştı. Ancak bu teklif geri düşürüldü.
ZAM ORANI YÜZDE 10 SABİT TUTULDU
Geçen hafta kamu işvereninin ilk 6 ay için sunduğu yüzde 24’lük zam teklifinin ardından, ikinci 6 ay için beklenen enflasyon farkı yerine yüzde 10’luk sabit zam önerildi. Böylece kamu işçilerinin ücret artışı beklentisi zora girdi.
TÜİK VERİLERİNE GÖRE ZAM ORANI DEĞİŞTİ
2025 yılın ilk ayında sözleşmesi başlayan işçilerin 1 Temmuz’dan itibaren alacağı zam oranı, TÜİK verilerine göre yüzde 16,67 olarak belirlendi. Ancak sonraki dönemler için öngörülen enflasyona endeksli artışlar yerini sabit oranlara bırakdı
Kaynak:Haber Merkezi





Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.