50 yıllık futbol kulübü koronavirüs yüzünden iflas etti

50 yıllık futbol kulübü koronavirüs yüzünden iflas etti

50 yıllık futbol kulübü koronavirüs nedeniyle iflas etti. Belçika'nın köklü ekiplerinden olan Lokeren, iflas bayrağını çekti.

Koronavirüs salgını nedeniyle piyasalar tarihinin en zor dönemini yaşıyor. Tarihte ilk kez ABD'de petrol fiyatı sıfırın altını gördü. Futbol sektörü de Kovid-19 salgınından ağır yara aldı. Belçika'nın köklü ekiplerinden olan Lokeren, iflas bayrağını çekti. 50 yıllık kulüp uzun süredir çalışanlarının maaşlarını ödeyemiyordu. Kulüp başkanı Louis de Vries daha önce yaptığı açıklamada, sürecin bu yönde evrilebileceğine yönelik işaretleri vermişti.

5 milyon euro kadar da borcu olduğu belirtilen kulüp için bugün yasal merciler tarafından iflas açıklaması yapıldı. Kulübün devamlılığını sağlamak adına son dönemde yatırımcıların ilgisini çekmeye çalıştıklarını söyleyen başkan Vries "Ancak bunu öngörülen zaman içerisinde gerçekleştiremedik" dedi.

Mahkeme tarafından alınan karara Belçika ekibinin itiraz etmeyeceği bildirildi. Takım için bundan sonra tek çarenin, amatör küme gibi daha da alt liglerden tekrar yola çıkmak olabileceğine dikkat çekiliyor. Sporting Lokeren bugünkü haliyle 1970'te Standard ve Racing Lokeren'in birleşmelerinden doğmuştu.

Lokeren için dönüm noktası, ocak ayında Çinli yatırımcılarla yapılan görüşmeler oldu. Çinliler azınlık bir hissesini aldıkları kulübü, Çinli futbolcuların Belçika'da yetişmesi için merkez üs haline getirme düşüncesiyle yola çıktılar.

Ligin dibinde olan ve Belçika Futbol Federasyonu tarafından transfer yasağı da konulan Lokeren, Çinli grupla anlaşmasından gelecek maddi katkı ile ayakta kalacağını hesaplıyordu. Ancak hesapta olmayan şey, korona salgını oldu... Bu salgının yayılmasıyla Çinliler anlaşmadan doğan yükümlülüklerini yerine getiremedi, Uzakdoğu'dan beklediği desteği alamayan Belçika ekibi için iflasa giden sürecin önü açıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.