50 TLye araç kontrolü

50 TLye araç kontrolü

İkinci el araç alacakların genellikle araçların durumundan tedirgin olması Expertizler sayesinde ortadan kalktı. Expertizler 50 TL karşılığında aracın mevcut durumunu ortaya koyuyor

İkinci el araç satışlarında alıcının her zaman tedirgin olduğu konuların başında aracın teknik durumu geliyor. Alıcıların araçlarını oto tamircilerine göstermeden almıyor. Fakat son yıllarda yaygınlaşan Expertiz’ler ile vatandaşlar araçların her tarafını tek bir yerde kontrol ettirebiliyor. Expertiz sayesinde vatandaşlar yeni alacakları araçlarını, tek tek, boyacı, elektrikçi gibi yerlere göstermekle de uğraşmıyor. Expertiz ile aracın aksanı, motorunun durumu, boyanıp boyanmadığı ve değişen parçalarının olup olmadığı ayna anda tespit edilebiliyor. Birçok aşamadan geçen araç kontrolünün fiyatı ise 50 TL. Konya Oto Galericiler içerisindeki Expertiz Orhan Gönül, Expertiz’in alıcı ve satıcı arasındaki münakaşayı önlediğini söyledi. Konya’da Expertiz’lerin yeni yeni bilinmeye başladığını belirten Gönül, Expertiz’lerin tanınmaya başlaması ile talep yoğunluğu beklediklerini kaydetti. Araçlara uygulanan testler hakkında bilgiler veren Gönül, “Amörtisör, rot ve fren şeklinde ön düzen testimiz var. ABS ve hava yastığı incelemelerini kapsayan elektronik testimiz mevcut. Ayrıca, şanzıman, motor performans, araç altı kontrol, boya ve kaporta kontrollerinin tamamını yapıyoruz” dedi.
KONTROLLER 25 DAKİKA SÜRÜYOR
Bir aracın tüm kontrollerden 25 dakikada geçtiğini dile getiren Gönül, araç tüm testlerden geçtikten sonra müşteriye imzalı ve kaşeli rapor verdiklerini ifade etti. Kullanılan tüm cihazların TÜV Türk’ün kullandığı cihazlardan olduğunu aktaran Gönül, tüm işlemlerin bilgisayarlı ortamlarda yapıldığını vurguladı. Yapılan tüm testlerin ücretinin 50 TL olduğunu kaydeden Gönül, ücreti aracın alıcısının ödediğini sözlerine ekledi.

İBRAHİM ÇİÇEKÇİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.