5 taşınmaz satış yöntemiyle özelleştirilecek

5 taşınmaz satış yöntemiyle özelleştirilecek
Resmi Gazete'de yayımlanan duyuruya göre, ÖİB, 3 ilde bulunan 5 taşınmazı "satış" yöntemiyle özelleştirme kararı aldı!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), Hazine ve Maliye Bakanlığı'na bağlı olarak, ülkenin önemli turizm ve yaşam merkezlerindeki bazı taşınmazların "satış" yoluyla özelleştirileceğini duyurdu.

Söz konusu duyuru, 32966 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, Aydın Didim'de üç, Antalya Alanya'da bir, Muğla'da bir taşınmazın özelleştirilmesi için ihale düzenlenecek.

İhale sürecine katılmak isteyen firmaların ve bireysel yatırımcıların belirlenen tarihlere kadar tekliflerini iletmeleri gerekiyor.

Didim'deki taşınmazlar için son teklif tarihi 19 Ağustos olarak belirlenirken, Antalya ve Muğla'daki taşınmazlar için bu tarih 20 Ağustos olarak kararlaştırıldı.

İhaleler, rekabetçi bir ortamda, birden fazla teklif sahibinden "kapalı zarf usulüyle" teklif alınarak ve ardından "pazarlık" görüşmeleri yapılarak sonuçlandırılacak.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.