5 milyon vatandaşı ilgilendiriyor! KYK borçları silinecek mi?

5 milyon vatandaşı ilgilendiriyor! KYK borçları silinecek mi?

'KYK borçları silinecek mi, KYK kredi borçları için yapılandırma yapılacak mı?' soruları sosyal medyada yine gündem oldu.

KYK kredi borçları sosyal medyada yeniden gündem oldu. Twitter'da 'ÖdenemeyenKYKborcları' başlığı TT olurken, kullanıcılar bu başlık altındaki paylaşımları ile borçların silinmesi çağrısında bulunuyor. 

5 MİLYONA YAKIN ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİSİ VE MEZUNUNU İLGİLENDİRİYOR

Yaklaşık olarak 5 milyon üniversite öğrencisi ve mezunu KYK kredi borçlarının silinmesine ilişkin haberi bekliyor. Özellikle geçtiğimiz aylarda Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Maliye Bakanı Albayrak'ın açıklamaları sonrası, KYK borçları silinecek mi? Kredi borçları silinecek mi? soruları en çok merak edilen sorular arasında yer almıştı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, KYK BORÇLARI 'GÜNDEMİMİZDE' DEMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ocak ayında KYK borçlarıyla ilgili olarak, "Bu, şu anda bizim gündemimizde. Değerlendirmesini bütçe müzakeresinden sonra inşallah masaya yatıracağız. Öğrencilerimizin lehine olacak bir adımı da tabii inşallah atacağız. Şimdi bu atılacak adımda bütün borçlu olanların beklentisini biliyorum. Tamamıyla bu borçların silinmesi süreci olacaktır. O zaman burada bir başka tercih gündeme gelecektir. O da nedir? Demek ki o zaman kredi olayı ya kalkacaktır, sadece burs verme noktasına gidilecektir. Onun çalışmasını, değerlendirmelerini yapıp adımımızı atacağız" ifadelerini kullanmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.