5 bin tekvandocuya Konya düğün pilavı ikram edildi

5 bin tekvandocuya Konya düğün pilavı ikram edildi

Konya'da önceki gün başlayan Türkiye kulüpler arası Tekvando şampiyonasında, sporcu teknik direktör ve hakemlere Konya düğün pilavı ikram edildi. Toplam 5 bin kişi aynı anda düğün pilavı yemiş oldu.

26 Aralık'ta başlayan Türkiye kulüpler arası tekvando şampiyonası'nda 65 ilden gelen 3 bin 800 sporcu ile teknik direktör ve hakemlerle birlikte 5 bin kişiye Konya'nın geleneksel düğün pilavı ikram edildi.

whatsapp-image-2023-12-28-at-13-54-22-1.jpeg

Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Metin Şahin bu tür organizasyonlarda şehirlerin tanıtımı açısından önemli bir faaliyet olduğunu, Federasyon olarak 2023 yılını da Konya'da tamamladıklarını söyledi.

whatsapp-image-2023-12-28-at-13-54-22.jpeg

Şahin, ülkemizin her coğrafyasından genel binlerce sporcularımıza, teknik direktörler ve hakemlere şehrimizi tanıtırken damak tadına da önem verdiklerini, bir kültürümüz olan Konya düğün pilavını da ikram ederek onlara bu kültürümüzü de tanıttıklarını kaydetti.

Şahin, 4 gün boyunca Konya'da devam eden ve bugün sona erecek olan kulüpler arası Tekvando Türkiye şampiyonasında desteklerini esirgemeyen Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay'a, Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş'a, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılcaı ve Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı da teşekkür etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum