400 bin öğrenciye karne

400 bin öğrenciye karne

Konya'da yaklaşık bin 250 okulda eğitim gören 400 bin öğrenci ile 20 bin öğretmen 15 günlük yarıyıl tatiline girdi. Karnelerini alan öğrencilerde heyecan vardı

ÖĞRENCİLER TATİLİ DİNLENEREK GEÇİRSİN

İlk ve ortaöğretim okullarında, 8 Eylül Pazartesi günü başlayan 2008- 2009 öğretim yılının ilk dönemi dün tamamlandı. Karne tatili nedeniyle Vali Necati Çetinkaya İlköğretim Okulu'nda bir tören düzenlendi. Törene Konya İl Milli Eğitim Müdürü Halil Şahin, Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ve okul personeli katıldı. Törende öğrencilere bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Halil Şahin, Konya'da yaklaşık 400 bin öğrenci ve 20 bin civarında öğretmenin yarıyıl tatiline girdiğini açıkladı. Karnesinde zayıf öğrencilerin de üzülmemelerini isteyen İl Milli Eğitim Müdürü, çocuklardan yarıyıl tatilini dinlenerek geçirmelerini istedi.
İkinci yarıyılda çok çalışıp zayıflarını kurtarabileceklerini söyleyen Halil Şahin, "Sizler bizim geleceğimizsiniz. Sizleri çok seviyoruz. Derslerinize çok çalışın. Yarıyıl tatilini iyi değerlendirin. Zayıfı olan öğrencilerimiz üzülmesin. Ailelerimizde zayıf karnesi olan çocuğuna olumsuz bir söz ya da davranışta bulunmasın" dedi.
ÖĞRENCİ VELİLERİ KARNE ŞOKU YAŞAMIYOR
Milli Eğitim Bakanlığı'nın resmi internet sitesinde uygulamaya konan e-öğrenci sisteminin faaliyete geçtiğini de ifade eden Şahin, velilerin ve öğrencilerin bu siteden, derslerden alınan notları gün gün görebildiğini anlattı.
Bu sistemin ortaöğretimde yeni başladığını dile getiren Şahin, şunları kaydetti: ''Daha önceden veliler ve öğrenciler, karne sendromu yaşıyordu. Veliler, internetten çocuklarının notlarını önceden görebildikleri için artık karneyle ilgili bir şok yaşamayacaklar. Veliler çocuklarının notlarını daha önceden görebildikleri için gelecek karnenin nasıl olacağı konusunda hazırlıklı oluyorlar. Veliler, öğrencilerin hangi alanlarda eksikleri olduğunu, bu konuda öğrenciye nasıl bir destekte bulunulması gerektiğini önceden öğrenip, planlama yapabiliyor.''
Halil Şahin, e-öğrenci programı sayesinde, öğrenci ve veli arasındaki münasebetlerde yaşanması muhtemel olumsuzlukların da en aza indiğini sözlerine ekledi.
Öğrencilerin bazıları karne tatilini sınavlara hazırlanarak geçireceklerini belirtirken bazıları da aileleriyle tatil yapacağını kaydetti. Öte yandan ikinci yarıyıl 9 Şubat Pazartesi günü başlayacak ve 12 Haziran'da sona erecek. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.