40 milyon ata tohumu dağıtılıyor: Konya’dan büyük talep var

40 milyon ata tohumu dağıtılıyor: Konya’dan büyük talep var

Saadet Partisi İstanbul İl Başkanlığı “Nesilden Nesile En Büyük Armağan” sloganıyla 40 milyon ata tohumu üretti. Üretilen ata tohumları tüm Türkiye'de dağıtılmaya başlandı. Ata tohumları Konya’da da büyük ilgi gördü

Saadet Partisi İstanbul İl Başkanlığı “Nesilden Nesile En Büyük Armağan” sloganıyla ata tohumu üretimi ve paylaşımı çalışması başlattı. Proje kapsamında Anadolu’nun birçok ilinde ata tohumu üretim bahçeleri oluşturularak 40 milyon ata tohumu üretildi. Saadet Partisinin yer alacağı yönetim sisteminde dışa bağımlılık sona erdirilecek. Saadet Partisi yerli ve milli tohum atağı ile birlikte ithal tohum yerine kendi tohumlarımızı üretmeyi ve çoğaltmayı hedefliyor.

adsiz-008.jpg

NESİLDEN NESİLE EN BÜYÜK ARMAĞAN

Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Ömer Faruk Yazıcı, “Dünyada ve ülkemizde son zamanlarda yaygın hâle gelen GDO’lu, hibrit veya tek tip tohumun mecbur kılınması birçok sağlık sorununa, gıdada bağımlılığa ve açlığa neden olmaktadır. Saadet Partisinin yer alacağı yönetim sisteminde dışa bağımlılığı sonlandıracağız. İthal tohum yerine kendi tohumlarımızı üretmeyi ve çoğaltmayı hedefliyoruz. Üreticilerimizi ve ülke tarımını çok uluslu ve küresel şirketlere bağımlı hâle getiren maksatlı kotaları kaldıracak, doğal kaynakların azaldığı dünyamızda gelecek nesillere daha yaşanılabilir bir dünya bırakmak için organik tarımı ve tohumların özgür dolaşımını destekleyeceğiz. Geçtiğimiz yıl Saadet Partisi İstanbul İl Başkanlığı olarak bir milyon ata tohumunu vatandaşlarımıza ücretsiz olarak ulaştırdık. Vatandaşlarımızın büyük bir bilinçle yoğun ilgi göstermesi bizi ziyadesiyle memnun etti ve harekete geçirdi. Bu sebeple İstanbul ve Anadolu’nun birçok ilinde ata tohumu üretme merkezleri oluşturduk ve bunun sonucunda bu yıl Anadolu’muzu yüzden fazla farklı tohum çeşidiyle buluşturacağız. Yüzyıllardır atalarımız tohumu eker, büyütür, mahsule dönüştürür, sağlıkla tüketir ve üretilen mahsulün bir kısmını tohumunu kullanmak üzere ayırırdı. Bu sayede tohumlar nesilden nesile aktarılabilen en büyük armağan olarak günümüze kadar ulaşabildi”

adsiz-009.jpg

TOHUMDA DIŞA BAĞIMLILIĞI SONLANDIRACAĞIZ!

Saadet Partisinin yer alacağı yönetim sisteminde dışa bağımlılığı sonlandıracağız. İthal tohum yerine kendi tohumlarımızı üretecek ve çoğaltacağız. Üreticilerimizi ve ülke tarımını çok uluslu ve küresel şirketlere bağımlı hâle getiren maksatlı kotaları kaldıracak, doğal kaynakların azaldığı dünyamızda gelecek nesillere daha yaşanılabilir bir dünya bırakmak için organik tarımı ve tohumların özgür dolaşımını destekleyeceğiz. Ata tohumlarının nesillere aktarılmasına ve kullanımının artırılmasına katkıda bulunmak üzere siz duyarlı ve sorumluluk sahibi vatandaşlarımızla birlikte bu önemli adımı atıyoruz. Sizlerle paylaştığımız tohumların bereketle çoğalmasını temenni ediyor, sizlerin de bu tohumları çoğaltarak çevrenizle paylaşmanızı umuyoruz”

İBRAHİM BÜYÜKEKEN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum