40 elektrik direği kırıldı

40 elektrik direği kırıldı

Seydişehir-Antalya karayolu üzerinde yer alan 3 dinlenme tesisi, Karayolları bakım evi ve iki baz istasyonu, enerji taşıyan nakil hatlarının kopması sonucu elektriksiz kaldı. 40 elektrik direği kar ağırlığından kırıldı

Maddi zararın bir hayli fazla olduğu bölgede günü jeneratörle kurtarmaya çalıştıklarını belirten tesis işletmecileri, 40 adet elektrik direğinin kar ağırlığı altında daha fazla dayanamayıp yıkıldığını söyledi.
Aynı şekilde devamlı faaliyet içinde olan Karayolları bakım evi çalışanları, durumun bir hayli ciddi olduğunu, bir an önce arızanın giderilmesi gerektiğini söyledi.
Yolu açık tutmak için gece gündüz demeden çalıştıklarını dile getiren yetkililer, elektrik olmadan işlerin daha da zorlaşacağını kaydetti.
Yıkılan elektrik direkleri sonucu maddi hasarın bir hayli fazla olmasından dolayı ne yapacaklarını bilemediklerini ifade eden turizm tesisi işletmecisi Mustafa Çelmeli, ''Sadece lazım olan 12 bin metre kablonun fiyatı 120 bin TL. Daha direkleri ve işçiliği bunun içine katmadık.5 km'lik hatta sağlam kalan bir tane direk yok. Bölgede kar kalınlığı 1,5 metre. Daha önce kendi imkânlarımızla bir takım şeyler yaptık ve bu bölgeye enerji çektik ama şimdiki durum çok farklı. Burada bizimle birlikte başka tesislerde var. Onlar da şu an bizim gibi mağdurlar. Baz istasyonu hakeza yine aynı şekilde. Devletin bir an önce bu bölgeye el atması gerekiyor." diye konuştu.
Bahsi geçen üç tesisin Antalya, Alanya ve Manavgat'a gelen yerli ve yabancı turistlerin Nevşehir, Kapadokya geçişinde olması sebebiyle binlerce turiste hizmet verdiklerini belirten Çelmeli, ayrıca tesislerin yoğun kış günlerinde yolda mahsur kalan binlerce vatandaşa ev sahipliği yaptığını bu sebeple elektriğin çok önemli olduğuna dikkatleri çekti.
Çelmeli, şunları söyledi: "Şu anda ciddi anlamda kriz yaşıyoruz, üstelik turizm sezonu da kapandı, kopan tellerin ve yıkılan elektrik direklerinin onarılması için devletimizden, Medaş Genel Müdürlüğü'nden ve Özel idareden yardım bekliyoruz. Şu anda içinde bulunduğumuz durum içler acısı. Bu tür tesisler Türkiye'nin aynasıdır, yüz akıdır. Bu sebeple Valiliğimizin de konu ile ilgili yardım ve desteklerini bekliyoruz. Ekonomik krizde bu onarımları yapmamızın imkanı yok.'' 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.